Tusem Bebek için çok faydalı evet kızlar. Gebeliğin başından itibaren her gun haşlanmış köy yumurtası yedim ilave olarak süt bolca peynir tabiki. Ama geçen gün haşladığım yumurta kokmuş içi ve o beni çok tiksindirdi yiyemiyorum. Doğuma 8 haftam kaldı bu süre zarfında o açığı ne ile kapatabilirim. Yani yumurta yiyemeyen bir çok kişi vardır neler yapıyorsunuz siz nasıl besleniyorsunuz ?
NaimeYilmaz Tusem valla hamılelıgım boyunca gunde 2 yumurta yedm sanırım es gectıgım gun sayısı cok azdır dıgerlerıne tek tuk dıkkat etmısımdır köy yumurtası zaten kokar bimin yumurtasında bıde keskınoglunda hıc koku olmaz bazen tiksindiğim marka olurdu gıderdm bildiğimi alırdm yine yerdm kokmaynca onları bi denetn ıstersenız
iclal Tusem haşlanmış yumurtadan hamileliğimin başından beri tiksindim. Omlet yapınca gidiyor bir nebze, yiyebilir misiniz acaba?
deletedmom6295 Tusem 21. haftada hemen hemen hergün yedim ama şuan ne yapsam kokusu iğrenç geliyor burnuma. sanıtım bir süre mesafe koyacağım aramıza 😀
detetedmom404 Başlığı görünce kokusu burnuma geldi tiksindim 🤢🤢🤢 önceden hergün yerdim Şimdi ismini duymaya tahammül edemiyorum 🤢🤢🤦🏻♀️ Bende kaşar ve yoğurt çok yiyorum yumurta yerine
Tusem detetedmom404 eşimin yumurtası kokmuyordu benim şansıma sanki yumurta uc gun dışarda beklemiş önüme sunulmuş kokuşuk 😃😃 al al benimkini ye dedi yiyebilir miyim hiç artık acaba
Tusem NaimeYilmaz köy yumurtasının kokacagını gerçekten bilmiyordum. bilsem hiç yıyemezdım herhalde 😃 omlet yapayım diyorum sanki ya o bozuksa Bilmeden yersem o şekilde diye düşündüm çok iğrenç bir şey yaşadım köyde yaşıyoruz kayınvalidem topluyor yumurtaları acaba dışardamı beklettı bilemiyorum . Birde oyle yumurta alırım en kötü omlet yaparım koktu bozuldu derdi olmaz son kulanma tarıhını en azından görürüm değil mi
dilanbartos Ben de şeker çıktı. Diyabeti kontrol altına almak İçin diyetisyene sevk ettiler. Doktor bana haftada maksimum 3 tane yumurta yiyebilirsin dedi. Benim durumum farklı olabilir, bilemedim. Yumurta bende gaz yapıyordu zaten.
Tusem dilanbartos evet sizin durum farklı olabilir ama yinede yumurta yemeyin dememişler azaltın demişler yani illaki vucudun ihtiyacı var yumurtaya da ne olacak bilemiyorum 😌
deletedmom6295 dilanbartos hayır diyetimde her sabah yumurta var yağlı peynir genelde sınırlandırıyorlar
NaimeYilmaz Tusem olabilir ama köy yumurtası bana oldm olası kokar ağır kokar yanı bozuk gibi gelmez bana deneyn ıns yersınız
dilanbartos deletedmom6295 doktordan doktora fark olabilir ya da diyabetin türünden de. Bilemedim 🤷🏻♀️
Tusem Busrabnrby yaa suan kaçıncı hafta pekı? Bu minnoşlar için neleri göz önüne alıyoruz bir birseler 😁😁görümcem de hamile kek pogaca yapıyorum yumurtayı öyle yiyorum demişti 😃 o şekilde etkili olacagını sanmıyorum yumurtanın yumurtalıgı kalmaz ki 😃
rileyss Tusem bana da ara ara haşlanmıştan tiksinme gelince yumurtayı omlet olarak yapıp yiyorum. zaten haftaici calıstıgım icin genelde sadece haftasonları yiyebiliyorum yumurta. haftaiçi de yumurta yerine daha fazla peynir yiyerek açığı kapatmaya çalışıyorum kendimce
deletedmom6295 dilanbartos tip2 diyabet hastasıyım ve diyetisyenle devam ediyorum gebeliğimin başından beri ve tabi kendi araştırmalarım ve eşimin de desteğiyle(eşim dr). açlık şekerlerim 95 i geçmiyor tokluk da genelde 100-110 sanırım ters giden birşey yok 🙏🏻 ☺️
Neroizm Tusem protein agirligi olan bir sey olmali. Ancak ogle yemeginde et ve tavukla kapatabilirsiniz. Oyle sutle peynirle kapanmaz.
Aybukealtintas Tusem Hamileliğimin basından beri hiç haşlanmış yumurta yemedim, toplasam 15.20 kez de yagda ve ya omlet seklinde tüketmişimdir, şuanda 29.haftadym çok şükür🙏 bazen peynir yogurt tüketiyorum o kadar
sudamlasi Tusem süte peynire devam et canım köy yumurtası kokuyo evet bende köy yumurtası yiyiyorum günde üç tane ama bana güzel geliyo tabi😃