esma2197- benimde riskli çıkmıştı özelde yaptırdım .Sonra devlet hastanesine gidip hiç yaptırmamış gibi tekrar yaptırdım. Fakat sonuç değişmedi .doktor durumunuz varsa Amerika’ya fetal DNA (NIFTY) testi yollayın oranın sonucunda çoğu kromozomal hastalıklar sendromlar belli oluyor dedi ..Ama durumun yoksa amniyo sentez yapılması gerekiyor onun sonucundada kesin down sendromu olup olmadığı belli oluyor dedi .Biz 3600 TL ye geniş kapsamlı fetal DNA testi yaptırdık (İzmir genetik ) firması ile anlaştık zaten onlar haricinde Amerika’ya yollayan düzgün bir yer yok . Sonuç şükür temiz geldi oğlumuzda kromozal bir rahatsızlık yok .İçimiz rahat etti .şuan 26 haftalık gebeyim şükür iyiyiz..ama durumum olmasa amniyosentez yaptırırdım kalan haftalar bu soru işareti ile geçiremezdim. Ayrıca 4 lü tarama yaptırdım ben oda riskli çıktı ama Amerika’dan gelen test sonucu olumlu olduğu için içimiz rahattı doktorum bu tarama testlerinin yanılma payının yüksek olduğunu söyledi . Zaten aslına bakarsan kandan bakılan 2 hormon senin yaşın ve kilon bu değerlerin ortalaması bir ihtimal belirtiyor.Bu ihtimale göre kimse kesin down yada değil diyemez .%99 kesin sonucu amniyosentez ve Fetal DNA testi veriyor.Yani kendini üzme canını sıkma sadece geç kalmadan karar ver ve doktorun önerisi ne ise senin durumun neye uygun ise onu yap derim ..Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin herşeyin hayırlısı olumlu düşün stres yapma 🙏