(Uzun olursa kusura bakmayın) 18.02.2022 cuma akşamı 39+2 gayet hiç ağrım yok sancım yok oturmuş meyvemi yiyordum. Eşimde İngilizce Kursu alıyor online. Yanıma geldi işte kızım napıyor vs. diye. Bende sakindi bugün dedim. Normalde çok güçlü tekmeler atar dışardan çok rahat görünür ama o gün daha çok toplanma gibiydi hareketleri, bende nasılsa hareket ediyor diye telaşlanmadım açıkçası. Eşim yine de bir doktora sor sen normal mi falan diye dedi. Doktora mesaj attım oda bizi hastaneye yönlendirdi NST için. Ankara Medicana hastanesi bu arada. Ben rahat rahat giyindim nasılsa NST çektirir döneriz diye. Eşim de şu derse de gireyim öyle çıkayım falan derken saat 22.30 gibi anca hastanedeydik biz. Tabii hiç yanımıza ne çanta aldık ne valiz çünkü sancı su gelmesi vs hiçbişeyim yoktu. Bir kaç kere başlık açtım bilenler bilir aşırı derece de çok normal doğum istiyordum. Doktorum da çatı muayenemde normal doğum için engel olmadığını söyledi 3 cm açıklığımda vardı herşey yolundaydı. Neyse gittik nst’de kalp atımları normal değerlerde ama hareketsiz. Non değer dedikleri böyle çizgiler yüksek yüksek dalgalanmıyor. Sancı yine çıkmadı. Doktorum yatış yapmamız gerektiğini söyledi hemen. Suni sancı vereceğiz dedi. Geldi tekrar muayene etti. Açıklığım 4 cm’di ama serviks başı sola dönükmüş. Suni sancıyla deneyelim serviks dönmezse sezeryan dedi. Suni sancıyı yaklaşık 2 saat aldım aşırı dayanılmaz değildi ama çok hızlı etkiledi sancılarım da düzenli geliyordu. 2 saat sonunda doktor tekrar kontrol etti hala soldaydı. Açılma ilerlememişti. Sezeryan önerdiğini ama isterse 1 saat daha bekleyenileceğimizi söyledi. Açıkçası göze alamadım 1 saat daha çekip sezeryana dönme olasılığı çok yüksekti ve sancılarım çok fazlaydı. Sezeryana karar verdik. 00.20 gibi sezeryana indim. Hemen epidural takıldı ameliyathanede ( kesinlikle acı hissetmedim takılırken), belden aşağısı uyuşturuldu. Saat 01.02’de bebeğimin ağlama seslerini duydum. Gayet sağlıklıydı çok şükür 🙏🏻 Sonrasında bebeğim babasıyla odaya geçti beni de dikişlerim tamamlandıktan sonra odama çıkardılar. Biraz ağrılarım oldu tabii normal olarak ama yine de çok rahattım bebeğimle gayet güzel ilgilenebildim. Şimdi evimize geldik, herşey yolunda. Sezeryandan inanılmaz korkuyordum ama gayet rahat ve güzel geçti. Yine normal doğum bi tık içimde kaldı tabii o kadar sancı çekip sezeryana döndü sonuçta 😂😂 Şimdi meleğimle evdeyiz. Çok şükür eşimi dinleyip doktora yazmışım. Böylelikle sonunda bende doğurdum 😂😂 okuyanlara teşekkürler 🙏🏻😂😂