melikemelike Merhaba kızlar, ben 2 yıldır ra hastasıyım metoart iğne kortizol ilaçlar ve plaquenil kullandım şuan 10 haftalık hamileyim ilaçlar kesildi ama ara ara ağrılar var benim gibi olan var mı ağrılı gebelikte neler yaptınız?
Boncugummmm melikemelike benmde romatzma şüpem var. Bn hamilelgimde plagunenil dewam edyorum. Sz romatzma ya dair hiç bir ilaç kullanyorsunuz şmdi öylemi hamilelkde akifleşme durumu var mı acba
Aslihan94 melikemelike cimzia kullaniyordum bende hamile kalınca bıraktım kontrole gittim değerlerim iyi olduğu için doğumdan 3 ay sonra gelmemi istemişti her hangi bir yerim agriyinca buz tutuyorum eklemlerime
Eceguldemir55 melikemelike Ben de Ra hastasiyim tedavimi tamamlamadan hamile kaldım çok ağrılı geçiyor ama ilaç kullanmadım ben. 31 haftayı gördük çok şükür 🙏
Rabisozturk melikemelike ooo Allah yardımcın olsun gerçekten kuzenım de aynı romatizma var ve gerçekten bazı zamanlar yürüyemiyordu o kadar ağrılı bir durum sürekli uzanıyordu dinleniyordu
melikemelike Boncugummmm şuan için iyi gidiyor ama ara sıra saatlik el boyun tutulması oluyor, vücutta iltihap düşük değerler iyi geldiği için ilaçları kesti doktor
Boncugummmm Aslihan94 Aslihan94 kan degerleri normal olunca hamılelkde herhangı bi ilaca genelde gerek duymuyorlar sanırım öylemi
goktug93 Aslihan94 merhabalar bende cımzıa kullanıyorum sizin adınıza sevindim kesebilmiş doktorunuz benim hastalığım tnf tedavisini kesince hemen aktifleşiyor mecburen gebelik süresince kullanacağım…
melikemelike Eceguldemir55 çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun o ağrıyı bir tek çeken bilir çok zor
Aslihan94 Boncugummmm bana gerek duymadılar çünkü ağrım tutulmalarim vs olmuyordu ilaç kullanicak kadar
melikemelike Boncugummmm evet genelde ama az da iltihap yüksek olur ya da ağrı başlar kortizol ve plaquenile başlamamız gerek çünkü gebelikte iltihap yükselmesi de hiç iyi bişey değil dedi ona göre kar zarar ayarlaması yapıyoruz dedi
Boncugummmm Aslihan94 Hım anladm canım. Kayıplarnız olunca mı lupus dedıler genelde bebek kayıplardan sonra cıkıyor deniliyorda
Boncugummmm Aslihan94 gebelik kayıplarında ortaya çıkıyor bu rahatszlık sizinde mi bu şekilde çıktı demek istemiştim🌺
melikemelike Boncugummmm benim pandeminin başlarında çıktı ve hiçbir belirti vs yoktu aniden çıktı, psikolojik travması değersizlik suçluluk muş ama ben bir türlü bulamıyorum neden olduğunu, genetikte değil çünkü
Aslihan94 melikemelike inşallah teşekkür ederim stres genelde bu hastalığı tetikliyor en azından ben öyle gözlemledim sizde strese sokmamaya çalışın kendinizi
Boncugummmm melikemelike anladm canm bnde plagunenil kullanyorum dediğim yükselmeye başladı gebelikde. Rabbm yardımcımız olsun
Aslihan94 goktug93 çok geçmiş olsun size de inşallah hamilelik döneminden sonra kullanma gereği duymazsınız
Boncugummmm Aslihan94 anladım bnmde 2 kez bebegimi kaybedince ortay çıktı bianda kılcar damar tıkanklgı yaşadım beynimde tutulum yaptı. Ama uykuya geçmiş çok zor bişey cok zor bi rahatszlk