17.02 tarihinde 39+4 de geldi minik oğlum💙
Öncelikle hamileliğimin en başından beri normal doğum istiyordum kızlar 16.02 tarihinde hafif sancılarım vardı adet sancılarıydı sadece kasık bölgemde hissediyordum gece 4 sularında başlamıştı sancılar düzensizdi ve uyumuşum o esnada saat 6 olunca tekrar aynı adet sancılarım vardı ama ben çok rahattım doktoruma durumu bildirdim ve hastaneye gelmemi istedi nstye bağlandım daha sonrasında da çatı muayenem yapıldı açıklığımın olmadığını öğrendim doktorumda nst temiz diyince yalancı sancı olduğunu anladım. Açıkcası kızlar çatı muayenesinde çok sıkıntı çektim canım çok yandı çok korkmuştum😪 Daha sonra evimize döndük ben biraz psikolojik olarak rahatsızlandım sürekli kafamda ben doğuramam diyordum çok ağladım neden bu kadar çok etkilendim bilmiyorum doktorumu arayıp kötü olduğumu kaldıramadığımı söyledim ve sezaryen istediğimi belirttim hemen akşam alınacaktım ama yemek yediğim için sabah 8e randevu aldım. Birden rahatlama gelmişti bana akşamdan son hazırlıkları yaptık eşimle valizimizi kontrol edip uyuduk saat 1 civarı birden adet sancısıyla uyandım şiddetliydi bir gün önceki ağrıyla aynı değildi geçer diye uyumaya çalıştım ama asla yatırmıyordu sancılar 5 dkya bir geliyordu resmen çok sıktı sürekli tuvalete çıkıyordum sabah 7ye kadar sancımı çektim artık ağrıdan asla duramıyordum eşimi uyandırıp hastaneye geçtik 3 cm açılmam vardı ama hiç sancı gitmiyordu neden bu kadar sık geldi anlamadım muayene eden ebe dayansan 12 gibi doğar dedi asla ikna olamadım kafamda tek düşüncem vardı doğuramam beceremem🤦🏻♀️ Psikolojim el vermediği için ebe sezaryen olsa daha iyi olur dedi yatışım yapıldı işlemlerden hemen sonra saat 8de aldılar beni güle oynaya girdim resmen belden iğnem yapıldı hiç hissetmedim sonra doktorum geldi ve işleme başlandı beş dk sürmeden bebeğimi gösterdiler çok şaşırmıştım ne kestiklerini ne çıkardılarını hiç bir şey hissetmedim gerçekten çok kolay geçti mide bulantısı yaşamadım bebeğimi omzuma yatırdılar fotoğraf falan çekildik gerçekten çok güzel geçti ameliyat çok memnun kaldım 🤗 Çok korkan biri olarak söylemeliyim ki sancıları çektikten sonra hiç korkulacak bir şey yokmuş☺️ uyuşmalar gidince ağrılar başlıyor tabi ama dayanılmayacak gibi değil çünkü sürekli ağrı kesici yapıyorlar ilk kalkışa gelince evet çok zormuş çok canım yandı gerçekten ama bir şekilde kaldırıyorlar yapacak bir şey yok. İkinci gün daha kolay kalktım bugün üçüncü günüm çok daha rahat kalkıp yürüyorum inşallah günden güne daha iyi toparlarım🙏🏻🤗 Normal doğum düşünenlere tavsiyem asla çevreyi dinlemeyin kim ne derse desin kulağınızı kapatın ve kendinize güvenin lütfen🙏🏻 ben çok inanıyordum kendime perine masajı ve egzersizlerimi düzenli yapıyordum belki çok kolay doğum yapardım ama çevre beni çok korkuttu çok kafaya taktım🥺