Merhaba arkadaşlar. Burda sürekli bahsediyordum oğlum gelmiyor diye. Doktoruma 40 haftamı geçirmek istemediğimi söylüyordum sürekli. Kendiside sağolsun istediğim zamanda doğumu başlatabileceğini söyledi. Bende tam 40+1 de doğurmak istiyorum dedim ve çarşamba günü sabah erkenden annem ve eşimle hastaneye gittil yatışım yapıldı. Sezaryen yapar gibi planlı normal doğum yapacaktım ve çok heycanlıydım. Herkes 2.doğum çok daha kolay olur diye beni teselli ediyordu o yüzden stres yapmadan suni sancıları karşılamaya başladım. İlk 3 saat hafif bir sancı geliyordu. İlk doğumumda da suni sancı aldığım için nasıl birşey olduğunu biliyordum. 3 saatin sonunda her çatala çıktığımda rahim yumuşamış ama bebek kanala yerleşmemiş diyordu doktorum. Sürekli hareketler yaptım plateste zıpladım esneme hareketleri yaptım. Açıklık ilerliyordu ama bebek hala çok yukarıdaydı. Sancılar sıklaştıkça çok zorlandım. Suni sancı gerçekten kolay değil. Artık uykum geliyordu ve hep yatmak istiyordum. Ama doktorum sancı geldikçe ıkınma hareketleri yapmamı squat yapmamı söylüyordu. O yüzden çok zorlandım. O halsizlikle hiçbirşey yapasım gelmiyordu ama kendimi çok zorladım.
5 cm olduktan sonra doktor suyumu patlattı. Ondan sonra 2 saat daha sancı çektim açılmam biraz daha hızlanmıştı artık. 9 cm olduktan sonra ıkınma hissi geliyordu ve ilk doğumumdan bildiğim için bebeğin heran gelebileceğini biliyordum. Hemen çatala çıktım ve doktorum sancım geldiğinde nefes alıp tüm gücümle itmemi söyledi ancak nefesim yetmiyordu. 3 ıkınmada bebek kanala inmişti ama ben tükenmiştim. Doğurucak gücüm bitmişti sanki. 4.kez ıkındım doktor bebeğin kafasının gözüktüğünü söyledi. Ben bayılmak üzereydim artık. Doktorum çok güzel moral veriyordu bana bebeğim için dayanmamı söyledi. 3 kez daha ıkındım ve bebeğim zorda olsa çıkmıştı. Doktor bebeğimi hemen göğsüme koydu ama kafamı kaldırıcak gücüm kalmamıştı ki. Sadece dokunup ağlıyordum bebeğime.
Hemen göbek kordonunu kesip temizlemeye götürdüler. Ve ebe 4200 olduğunu söylemişti. Hepimiz çok şaşırdık çünkü 2 gün önce ultrasonda 3500 demişti doktorum. Çok kilolu olduğu için çok dikişim oldu. İç dış 20den fazlaydı. Yarı baygın olduğum için sadece konuşulanları duyuyordum. Gözümü açamıyordum. Dikişleride hissetmedim zaten. Ayrıca bebeğim tam doğduğu an kakasını yaptı. Doktorum iyiki 40 haftayı geçirmemekte ısrar etmişsin yoksa seni 42ye kadar bekletirdim dedi. Yani bebeğim karnımda kakasını yapacaktı Allahım korudu gerçekten. Dikişlerim yüzünden annem hep yanımda, oturup kalkamıyorum. Ama buna da şükür zor olsada oğlum sağlıklı yanımda şuan ve 4 günlük oldu bile. Sütümde hemen geldiği için herşey yolunda.
Hayatımın en zor günüydü diyebilirim normal doğuma tövbbe ettimde diyebilirim. Ama evlat sevgisi çok güzel birşey. Allah size kolay doğumlar nasip etsin ben ultrason kurbanı olduğum için zor bir doğum geçirdim. 4 kiloyu geçtiğini bilsem doktorum zaten sezaryene yönlendirecekti.
Ama sonunda kucağımda yavrum ve evimizdeyiz. Allah herkese güzel doğumlar ve yavrularınızı kucağınıza almayı nasip etsin.