Htcnal Merhaba, umarım size de benim gibi faydası olur. Normal paketli sarı kuru kayısı kullandım ama bence gün kurusu da olur. Bugün yaptığımı anlatayım tadı güzel oldu. Küçük bir tencereye 4 kuru kayısıyı küçük küçük doğradım. Bir avuç da kuru üzüm attım. Yoksa üzüm atmasanız da olur. Kuru üzümlerin yarısını bütün bıraktım yarısını ortadan kestim( bir dahakine üzümleri kesmeyeceğim çünkü kesince tadı kaçıyor, bütün olanların lezzeti içinde kalmış👍🏻) üzerine su ekledim, nereden baksanız bir litre eklemişimdir belki biraz daha fazla. İçine 3-4 karanfil, çay kaşığının ucu ile toz tarçın attım, ne kadar şekerli istersem o kadar toz şeker attım yaklaşık 1,5 yemek kaşığı kadar ve ocağa koydum. Yaklaşık 10 dakika fokurdatarak kaynatıp altını kapattım. Yemeklerin yanına bir kase ya da canım tatlı istediğinde, aklıma gelince falan içiyorum. Bende içtiğim gün değil de ertesi güne etki etti belki size farklı olur👍🏻 Üstteki bir yorumda arkadaşımız blenderden geçirip meyve suyu gibi de içebilirsin yazmış denemedim ama çok güzel fikir👍🏻 İlk yaptığımda kayısım yoktu taze elmaları dilimleyip yapmıştım o da etki etmişti ☺️