nuzunismail
Merhaba…
Ilk gebeligim benim de ve gebeligimde indirec. Testlerim negatif ciktigi icin uyusmazlik ignesi yapilmadi…
Bebegim 0+ olarak dunyaya geldi, bana dogumdan sonra uyusmazlik ignesi yapildi…
Kan uyusmazligi olan annelerin bebekleri diger bebeklere kiyasla sariliklaei daha yogun ve inatci yasiyorlar, bunu da biliyordum…
Oyle yorgun ve oyle derin uykudaydi ki hep, hemsireler bana hayatimda ilk kez boyle bi bebek goruyorum deyip piskolojimi de altust ettiler😑
O uyku haliyle, ememiyordu da, uyandiriyoruz, mememye aliyorum iki cuk yapiyor yine daliyor…
Hemsireler de, o daha yeni dogdu midesi yok zaten yeter okadar diye diye, eve geldim bebem sarardi…
Uyandirmak oyle zor ki, sarilik zaaten uyku yapiyor ama, yeni anne olarak cok kahroldum baska bi sorunu mu var diye… elimde bez gibi kendini salmis bi bebengim var, ve ne yapacagimi bilmiyorum…
Evde bol bol besle dediler elimden geleni yaptim ama 9.gun yogunbakima yatti fototerapi gordu, geldiginde de yine cok enerjik degildi, baska baska doktora goturduk, yavrum delik desik oldu…
3.345 dogan yavrum,3.080 dek dustu…
Ayy ya yeni ve boyle zorlu surecten gecince icimi dokuverdim😅
Bebegim simdi 17 gunluk ve sariligi hala gecmedi…
En gec 2 saatte bir besliyorum, ve uyutuyorum hemen ki yarasin…
Bebegin ilk basta meme ememezse, sakin biberon kullanma,
Ben sagip kasikla ya da siringayla verdim, ve meme de emdirdim…
Mesala 5ml. Kasila sut, sonra meme verdim, somdi sadece memeyle devam ediyoruz cok sukur…
Cok cok cok besle… normalde 3 saatte bir 15.15 dk her meme diyorlar, ama sen umursama 1.30 saatte bir besleyebildigin kadar besle…
Uyandirmak icin, soyduk, isirdik, dürttük, islattik herseyi yaptik,.
Sen de uyuor diye sakin ve sakin bekleme, kesinlikle uyandir…
- Gun yorgun ve bitap dusmus gecelerle ben..
bebegim dogum kilosunu aştı cok sükür🤗 55 dakika emziriyorum🤣
InsaAllah sarilik yasamazsiniz, ama olsa da, saglam dur…
Tek ilaci beslemek, bol bol ve sık araliklarla besle…