Herkese merhabalar 🙋♀️
10 şubat sabah 05:30 da hastanedeydik öncesinde burada okuduğum dışardan duyduğum olumsuz hikayeler yüzünden aşırı stresliydim doğum öncesi günlerce uykusuz kaldım oysa hiç gerek yokmuş. Neyse hastaneye yatışım yapıldı odaya aldılar damar yolu açıldı kan alındı ve serum takıldı sonra almaya geldiler 6:45 gibiydi ameliyathaneye korkudan ağlaya ağlaya gittim anestezi dru geldi belden iğne yaptı hiçbirşey hissetmedim sadece sol bacağımda saniyelik elektrikler çarpması gibi bişi oldu hemen alt tarafım uyuştu yatırdılar sonda takıldı hiçbirşey duymadım derken saniyeler içinde minik kuzumun ağlama sesini duydum yanağıma değdirmeleriyle sustu o anı hiç unutmıycam bebeğimi odaya götürdüler benide bi 15 dk sonra odaya indirdiler hiçbir acı sızı olmadı anestezi etkisi azalınca hafif dikiş yeri yanmaya başladı bir ağrı kesici yaptılar bitti. Tam hatırlamıyorum ama 4 saat sonra falan ilk ayağa kalkıp yürüme kısmı biraz zor ama iki üç adımdan sonra açılıyorsun ilk adımlar zor oldu yalan değil ama dayanılmayacak bir acı değil. İlk gaz çıkarma ilk büyük tuvalet yapmak zor falan dediler hiç öyle bişi olmadı gayet rahat gazımı çıkardım. Desteksiz tek başıma yürüdüm tavsiyem yatıp kalmayın yürüdükçe açılıyorsunuz. Benim en büyük kurtarıcım depend oldu iiki almışım gerçekten büyük rahatlık kesinlikle alın iki takım önden düğmeli pijama takımı birde gecelik almıştım yanıma hepsini kullandım gecelik özellikle tuvalete giderken çok pratik oldu mutlaka alınmalı. Hastanede hemşireler silikon göğüs ucu almamızı söyledi göğüs uçlarım var ama yeterli değildi miniğimin kolay kavrayabilmesi için oda çok pratik oldu alınmalı. Sütüm 3-4 gün gelmedi çok endişelendim süt sağma makinesi almamıştım oda mutlaka alınmalı çünkü bebeğin çene kasları çok güçlü olmadığı için uzun süre ememiyor hemen uyuyor o yüzden bu da çok önemli. O gece hastanede kaldık miniğim aç kalacak diye yanımda mama götürmüştüm dayanamayıp verdim. Ertesi gün sezeryan yerime bir su geçirmez bant yapıştırdılar duş alabildim eve geçince hergün duş aldım sütün gelmesi için çok etkili bol su için hurma yiyin süte etkisi büyük ve inanın hiç öyle korkulacak birşey yok doğumda ben doğumu düşünmekten sonrasını hiç düşünmemişim asıl sonrası emzirme kısmı önemliymiş sakin olun rahat olun 2-3 güne süt geliyor. Aklıma gelen bunlar dünyanın en güzel duygusu mucize bir olay Rabbim izin verdi çok şükür bende tatdım bu duyguyu isteyen herkese yüce Allahım yaşatsın. Merak ettiğiniz birşey varsa sorun yine arada yanıtlamaya çalışırım. Bu arada biz 1 haftalık olduk bile 🐣👨👩👧🌸