haklisinesracim Özel hastanelerin birçoğu genel anesteziyi teşvik ediyor devlet hastaneleri de spinal yapıyorlar. Ben genelde devletin prensibini benimserim. Bilemiyorum hangisi iyidir kötüdür ama en risksiz olanı spinal ki devlet böyle yapıyor bence yani.
Selin12- haklisinesracim iki.seklide tatmış biri olarak söylüyorum ki eğer bir problem yoksa spinal ile tercih ederim genel benim için zor geçmişti
MelekMervertlek Melegimcanimkizim genel anestezi riskli spinalde o yok . Spinalde ağrın 3 4 sa olmuyor ama genelde uyanır uyanmaz ağzında başlıyor
Algorab Melegimcanimkizim ay ayni durumdayim sabah sezeryanim var ve ben su an olecem sanirim panik atak krizi gecirdim 2 kere.Allahim nolur yardim et🙏🙏
181019 Melegimcanimkizim genelde daha zor oluyor anesteziyi atmak ve annenin kendıne gelmesi toparlanması zor oluyor diye. Ben spinal yaptım emin olun Allah yardım edıyor hem uyanık olmak çok güzel hemen bebegı alıyorsun.
Rmysablt Melegimcanimkizim genel anestezide uyandığında ağrıyla uyanmış oluyosun ve narkozu atmak çok zorlayabiliyo ama spinalde 3-4 saate kadar uyuşukluğun geçmiyomuş ve ilk dört saat bıçak kesiğinin ağrısı en yoğun olduğu anda sen uyuşuksun dedi doktorm bana o anda bebekle ilgilenirsn hem dedi geneli bebekte bi sıkıntı olursa spinal uygulamaya vakit kalmazsa tercih ediolarmş panik olursan sakinleştirici veriolar zaten dedi ama oda sersemletio ve bebişi görmenin tadını çıkaramıosun dedi ayrıca uyuşukluk geçmeden ağrı kesici verilmeye başlıolarmş çok ağrı çekmeylm die genel anestezide bebekler gazlı olabilio demişti birde ama ben çevrmde hiç genel olup bebekte gaz problemi duymadım fakat kuzenim hemşire yeni doğum yapanlara bakıo kesinlikle spinal tercih et dedi yoksa bende asla spinal olamam beni keserlerken uyanık olcam resmen diyodm ama kendi kendimizi korkutuomşuz meğer
mekutlu12 Melegimcanimkizim Allah sağlıcakla kavuştursun inşallah nasıl olduğunu anlamadan geçip gider🙏🏻 Genel anestezi sezaryen olmadım ama daha önce ameliyat geçirdim. Sezaryeni de spinal oldum ikisinde de aynı şeyleri görüyosun yani genelde ameliyathaneye götürülüp oradaki doktorları etrafı vs izlerken 3-5 dk sonra bayıltılıyosun. Spinalde de yine aynı şekilde etrafa bakınırken hiç bir şey anlamadan bi 10-15 dk sonra bebeğinin sesini duyuyosun o sırada bi kişi sürekli seninle ilgileniyo konuşuyo sohbet ediyo. Sadece daha uzun süre o ortamı görmüş oluyosun onun da nasıl geçtiği anlaşılmıyo doğumla ilgili hiç bir şeyi fark etmiyosun benim öyleydi. Yani psikolojik olarak etkileneceksen ikisinden de aynı şeyleri yaşayarak çıkmış olursun ama bebeğinin sesini duyduğun o anı hayatın boyunca unutamazsın öyle güzel bi an ki 🥰 O yüzden spinali öneririm
Mimik Melegimcanimkizim ayyy bende de aynisi olduu… Yok dedim kaldiramam ben… yatirin beni… Ben istemiyorum dedikce, yok pandemiden artik boyle, genel yapmiyoruz falan …dedim banane, istemiyorum!… ameliyathane ortami yetmez, bi de orada bunu tartistik…
PamirMira Melegimcanimkizim eğer sağlık durumunuz el veriyorsa genel olmaktansa spinal olmak daha mantıklı bebeğe diğer türlü narkoz geçiyor ayrıca doğum süresinde hormonlarınız uyarılmadığından sütünüz çok geç gelebilir sonrasında da vücudunuzun kendine gelmesi spinale göre daha zor oluyor yani bir sürü sebep var kısacası sizin ki sadece korkuya dayalı keyfi bir istekse tabi ki spinale mantıklı olarak ısrar edecektir aklı başında bir doktor ha amaaan banane ne hali varsa görsün derse de senin dediğine sen bilirsin der yapar geçer.
minik4550 Gulcanozzz ne gibi bi risk oluşturuyor ki ilk gebeligimde acil sezeryana alındım ve genel anestezi yaptılar bence bi sorun olsaydı neden yapsınlar ki şimdi yine panik atağım olur diye genel istiyorum fakat riskinden hic bahsetmedi
Gulcanozzz minik4550 anestezi sonuçta tabiki hepsi gibi risk var hemde bebekte anestezi alıyor doğana kadar bazen çıkımı zor olabiliyor ve bebekler bundan çok etkileniyor uyuyarak çıkabiliyorlar
Canpolat minik4550 bir genel anestezi insan ömründen 5 yıl götürüyor canım ameliyat bittikten sonra o narkozu atmak için bazılarında istifra oluyor bazıları da gözünü açamıyorlar narkozdan kendine gelemiyor ki çocuğu emzirsin iyileşme toparlama heç oluyor ama spinal öyle mi gözler fıldır fıldır kafa yerinde zihin açık herşeyi güzel ve ameliyatta müzik açıyorlar dinliyorsun hemşireler ya da doktor senle konuşuyor ya da bi sıkıntın olunca hemen konuşup söyleyebiliyorsun en güzeli de bebeğini çıkarıp üstüne koyuyorlar görüyorsun canlı canlı ilk gören sen oluyorsun ♥️🤲🏻
minik4550 Canpolat anladim peki korkumuz nasil geçer benim sütüm genel anesteziden dolayimi gec geldi acaba
Canpolat minik4550 olabilir canım panik yapma şöyle düşün milyonlarca panik atak hastası kişi oluyor bunu seni ameliyathaneye almadan önce anestezi doktoru görecek mutlaka o an da sorular soracak panik atak olduğunu söyle ameliyathanede de belirt bunu sakinleştirici veriyorlar benim eşim de belden uyuşturulması gereken ameliyat oldu kendisi hastaneyi hiç sevmiyor panik olmuş orda doktor bey öyle görünce eşimi sakinleştirici vermiş yani o an birçok hemşire oluyor yanında kendinde oluyorsun söyle ben korkuyorum de çaresine bakıyorlar 🙂
Canpolat minik4550 vücut kendini toplayıp prolaktin hormonunu beyine göndermesi lazım ki süt gelsin kendini toplayamadığın için gelmemiş olabilir canım
Fundish Melegimcanimkizim ben sipinal oldum .biraz stres yapmıştım uyutmuşlar.uyumak iyi geldi emin ol genelden daha kolay uyanıyorsun.normal uyku hali :)) spinal ol ama beni uyutun de bence .