Selamlar canlar öncelikle ☺️ Bulduğum boş zamanda hemencecik doğum hikayemi anlatmak istedim. Hamileliğim de erken doğum riski, bebekte gelişim geriliği, ben de kalp sorunu ve Preeklampsi riski yaşayarak geçirdim öncelikle. 17.02 ye suni sancılı doğum planlarken.
15.02 günü yine yürüyüşümü vs. yaptım. Diğer günlerden farklı olarak sıcak su dolu küvete oturdum. Derken akşama doğru 10 dk da bir 6-7 dk bir sancı gelmeye başlayınca. 5 dk da bire doğru gitmeye karar verdim bu arada sabah doktordaydım. Açılman yok demişti, ama sancılarım Nst’de de çıkıyordu. Neyse hastaneye gittik. Giriş işlemlerim yapıldı ama sıkıntılar ilk dakikadan beni buldu. Eşimin kalma hakkı varken ebeler almak istemedi neyse tamam dedik. Sonrasında bana bir ilaç taktılar (gece doğurtmak istemedikleri için bence) narkotik bir şey ağrıların azalıcak, uyumana bak dediler. Ya zaten açılmam olsun diye şey yapıyorum bu arkadaşlar ağrımı kesmeye çalıştılar bide. Derken ilaç yan etki yaptı. Kus babam kus 10-15 defa, başım döndü. Eşime haber verdim geldi. Ebeyi de çoktan çağırmıştım o arada. İlacı aldı götürdü. İyi misin kötü müsün?, tansiyona bakayım demedi. Eşime sonra kalması için izin verildi allahtan. Tam dedim rahatladım mide bulantılarım devam ediyordu. 04.30 gibi sancılarım 3 dk da bire düştü ve verdikleri ilaç yüzünden sindire sindire çekemediğim için ağrıları aniden gelince bayağı zor geçti. Sıcak duşa girdim ona rağmen zor karşıladım. Eşime sezeryana alsınlar diye yalvarıyordum. Daha sonra ebw Nst’ye bakalım dedi. Açıklığıma bakmadı ve beni orada unuttu 😂 sonra allahtan yeni gelen ebe çok tatlıydı. Normal doğum yapabilirsin açıklığın var dedi. Seni sıcak suya oturtup rahatlatırız, masajlar, pilates topu dedi. Eşim de sezeryan falan derken ebe bizi ikna etti arkadaşlar. Önce kahvaltı yap dedi. Sonra pilates topu, nefes egzersizleri, eşime masajı öğretti (lavanta yağıyla mis gibi oldu). Sıcak su dolu küvete oturttu 2 saate yakın derken küvetten sonra nişanım geldi. Öğlen diğer ebe değişiminde açıklığıma baktılar 5-6 cm olmuş ama ağrıların geliş gidiş sıklığı düzensizleşmişti. Dediler epidural + suni sancı yapalım. Tamam dedik. Epidural bana çok iyi geldi. Acı yok ama o baskı yine hissediliyordu arkadaşlar. Tek eksi yanı yatağa bağımlısınız takıldıktan sonra. Öyle böyle derken saat 16.30-17.00 ye doğru açılmam iyiydi ama kızın kafası aşağı basmıyordu, inemedi. Bana hareket gösterdiler dizlerimin üstünde oturup sallandım yine ağrıları nefes egzersizi ile karşıladım. Derken epiduralin etkisi bitti 😂 ondan sonrası allah 😬 her ağrıda etrafımdakilerş dövesim geldi. Uzun nefes al yavaş ver diyorlardı sürekli 😂 dedim kolay mı epidural yapın daha tamam dediler tabii yalan oldu. Eşim sürekli destek oldu sağolsun bir ara benden fırça yedi 😬kolaysa sen gel yap dedim.
Artık son 17.30 dan sonra ıkınmaya geçtim. Kızlar ıkınabilmek cidden çok önemli o ağrıların arasında ben iyi ıkınamadım ne yazık ki. Saçı gözüküyordu, kızım strese girmeye başladı kalp atışları düşüyordu. Eşim stres olmaya başladı. Yok..
2 ebe 1 doktor mecbur bastılar gene çıkaramadım. Bir de baş tam oradayken açıkçası çok baskı ve acı oluyor kendime de yazık oldu. Ama ilk ıkınmam güzel olsa da. 2. Ve 3. De burnum çok tıkandığı için ben derin nefes alamadım. Benim en büyük korkum da oydu. En son oksijen verdiler o şekilde aldığım nefeste ıkındım. Epizyosuz ama yırtıklı ( kaç dikiş var bilmiyorum)17.49 da kızım doğdu. Beni en çok zorlayan o ebelerin yaptığı,taktığı ilaç yüzünden uykusuz kaldım. 2 gün 40 dk uyku ile kalmak zordu. Uzun oldu ama kusura bakmayın.
Not: benim doğum ağrıları hiç belime vurmadı. Hep kasığıma vurdu.
Hepinizi öpüyoruz.