14 aylık bir kızım var şu an ikinciye hamileyim 19+1, ilk bebeğimde bursa çekirge doruk hastanesi dr Emel arslan yıldırıma gidiyordum. Doktorum sayesinde çok pozitif bir gebelik sürecim oldu, rabbim de bana sağlıklı bir evlat nasip etti şükür. İlk gebeliğim olduğu için çocuğu hissetmiyorum diye çok kapısına koşmuşluğum var öyle güzel karşıladı ki beni gülerek yeri geldi dalga geçerek 🥰 onun öyle davranması beni rahatlatıyordu kızım da doktor teyzesini görünce başlıyordu oynamaya😊 36. haftada doğum şekline karar vermek için çatı muayenesi yaptı 3 cm açıklığım olduğunu söyledi doktorum bu şekilde hayatıma devam edebilirmişim tabi. Her hafta randevuya gittiğimde açıklık aynıydı. Hiç bir problem yaşamadan 39+1de standart randevuma gittim önce nstye girdim çıkan sancıları görünce yine alttan muayene etti. Ezgi 6 cm olmuşsun sancın yokmu bişey hissetmiyor musun dedi, gerçekten sancı hissetmiyordum doktorum yatış verdi. Eşimle sancı odasında baya bir zaman geçirdik pilates topu üzerinde doğumu kolaylaştıran hareketler yaptım. Arada bir hemşire gelip nstye bağlıyordu sancı çok görünüyordu ama ben hissetmiyordum. Doktorum geldi sancı hissetmediğimi görünce çatala çıkarıp suyumu patlattı bu işlem acısız ağrısız oluyor başınıza gelirse sakın korkmayın 😊 (tabi ondan önce gelen ebe parmakladı giden parmakladı açıklık ne durumda diye orası ayrı🤦🏻♀️😂) suyunu patlattığım için sancı gelecek odana çık rahat rahat çek sancını dedi doktorum. Gerçekten de hissetmeye başladım sancımı çekilmeyecek bişeyi yoktu bana göre karın ağrısının şiddetlisi gibiydi. Adet sancısı çeken bir insan değildim ama sancıları kolay karşıladım rabbimin izniyle de 1 saat sancı çektim. Ebeye seslendi annem ve eşim iyice artınca. Çok afedersiniz büyük tuvaletim gelmiş gibi oluyorum dedim tabi ebe durur mu yine parmakladı beni ve 9 cm olmuşum doğumhaneye alındım. Doktorum hiç zorlamadı doğumhanede dolaştım eğildim istersen kaka yapar pozisyonda doğur nasıl iyi hissedeceksen dedi sonra ben çatala çıkmak istedim ıkına sıkına biraz da ebe hanımın karnıma bastırmasıyla kızçem doğdu ama inanın ebenin üzerimdeki ağırlığının vermiş olduğu acıdan çocuğumun çıkarkenki acısını hatırlamıyorum hatta kafamı bi kaldırdım çıkmış bebek😂 Şimdi doktorum jimer hastanesine transfer oldu malesef bütçemi aşıyor ben de çekirge dorukta kapı komşusu nurhan Çelik’e gidiyorum ve memnunum🥰 Allah doktorumdan da doğum ekibinden de bin kere razı olsun rabbim tüm gebelere kolay doğum nasip etsin inşallah sağlıkla gelsin yavrularınız. Şimdi de normal doğum istiyorum ama evladımın canı nasıl gelmek isterse öyle olacak sezaryene de asla karşı değilim neticede her şey bebişlerin sağlığı için. 🥰