Merhabalar arkadaşlar tam 16 gün oldu bebeğimi kucağıma alalı ☺️İlk gebeliğimdi bebeğim şuan yanımda uyuyor o kadar güzel bir duygu ki isteyen herkese Rabbim nasip etsin inşallah diyorum 🙏🏻 Ve hikayeme geçiyorummm..biraz uzun olabilir 🙈
02.02.2022 saat 04:00 civarı lavaboya gitmek için uyandım zaten bel ağrılarından son zamanlarda doğru düzgün uyuyamıyordum , bir kaç üst üste lavaboya gittim meğer suyum geliyormuş renksizdi normal su gibiydi yatağa dönüp uzandığımda birden belime bir ağrı girdi adet ağrısı gibi sonra kasıklarım ağrımaya başladı tekrar tuvaletim gelip lavaboya gittiğimde kanamam olduğunu gördüm nişan sandım hayta post açtım nişan mı diye değildi baya kırmızı kanamaydı ,doğum yapacağım hastaneyi aradığımda nöbetçi doktorları olduklarını söyledi fakat kendi doktorum için mesai saati yani 08:30da gelmemi söylediler biz de bekledik o arada sancılarım da geliyor Kasılmalar oluyor , 07:30 gibi görümcem ile hastaneye gittik o da aynı doktorda iki normal doğum yaptığı için o doktoru tercih etmiştik neyse nstden sonra muayeneye geçtik 1 cm açılma vardı doktorumun kanamanın normal olmadığını ve fazla olduğunu söyledi fakat kendi sancıların geldiği için spontane olarak gelmesini bekleyelim olmazsa suni sancı ile destekleriz dedi yatışım yapıldı O arada eşim bavul ve eşyalarımızı alıp geldi , nstye bağladılar ben öğlene kadar kendi sancımı çektim açılma olmayınca saat 12:00 gibi suni sancı vermeye başladılar saat 16:00a kadar suni sancı çektim o arada açılma olması için bol bol yürüdüm Plates topunda hareketler yaptım zıplattılar vs açılma olmadı hala 1 cmdi ! En son doktorum gelip tekrar muayene ettiğinde kanamanın renginin vişne çürüğüne döndüğünü ve annenin bebeğin hayatını riske atmadan sezeryana almak istediğini söyledi biz de eşimle onayladık 10 dk sonra gelip beni ameliyathaneye götürürlerkenki o anı anlatamam çok duygusaldı bebeğimi sağlıkla kucağıma alıp alamayacağımın endişesi o kadar sancıdan sonra sezeryana alınmak o an çok ağlıyordum neyse ameliyat masaya aldılar genel mi spinal mi olmak istediğimi sordular ben spinal olmak istedim o an sancı geldiği için yerimde duramıyordum belden iğne yapacakları için 1-2 dk sabit durup duramacağımı sordular ben zar zor durdum anestezi uzmanı iğneyi yaparken sağolsun doktorum ve hemşire benim ellerimi tutuyorlardı iğneden sonra yatırdılar belden aşağı doğru sıcaklık hissetmeye başladım uyuşmuştum ve sondayı taktılar ve bir iki dk içerisinde hızlı hızlı birşeyler yapıyorlardı karnımda birşeyler çekiştirdiklerini dokunmaları hissediyordum çok geçmeden bebeğimin ağlama sesi geldi çok ağlıyordu temizlediler başımın yanına omuzuma yaklaştırdıklarında sustu o an ağlıyordum onu öptüm hoşgeldin bebeğim dedim mucize gibi birşey o an herşeye yeterdi 🤍
Ameliyat sonrası ağrı sızı oluyor ödem olmaması için bol bol yürümenizi öneriyorum benden bu kadar 🙈
Uzun oldu kusura bakmayın ☺️🙏🏻