gzbrtk Biraz uzun bir hikaye fakat gerçekten ilk bebeğim ve doğumun korkulacak bir tarafı olmadığını eğitim ve desteklerle nasıl masala dönüştüğünü hikayesi😇 Evet gelelim harika geçen doğum hikayeme... minik kızımı bekledik bekledik maalesef kendi gelmeye niyeti olmayınca biraz da iri olunca doktoruyla konusup 40+2 de 20.08.2018 tarihinde güzel prensesimi kucağımıza almak için randevulaştık. Pazartesi sabah erken saatte canım kardeşim artık benim Kendisini doğuma hazırlık eğitiminde tanıyıp (iyi ki tanımışım🙏) doğum süresince sürekli yanımızda olan hemşire doulamız, mervecim erkenden bizi almaya geldi. Beraber hastaneye doğru yola çıktık. Bu arada babamız heyecandan gece uyuyamadığı için sabaha karşı uyuyakalıyor arıyoruz arıyoruz cevap yok kendisi çeşme de çalıştığı için orda kalıyor. Daha sonra konaktaki Hayat hastanesine varıyoruz, yatış işlemlerimizi yaptıktan sonra odamıza geçiyoruz, bizde enerji mutluluk üst derecede ☺️☺️☺️ merveciğimle beraber ufaktan yerleştikten sonra odamızı açtığı harika müzikler eşliğinde süslüyoruz fotoğraflar çekiliyoruz. 👶🏻🤰🏻Bu arada babayı uyandırmayı basardık o da yola çıktı ordan hastaneye doğru 😂doktorumuz ebemiz geldiler veee o muhteşem geçen doğum süreci suni sancı serumu takılmasıyla başlamış oldu hepimiz heyecanlıyız kızımız geliyor 😍🙈 tabi serum takıldıktan sonra yattık mı hayırr :)) full hareket özgürlüğü 💃🏻 doulamız mervemm rahatlatıcı motive edici müziklerle masajlarla beni rahatlatırken gelen sancı dalgalarını öğrettiği nefes teknikleriyle çok güzel şekilde karşıladık 💆🏻♀️🎼tabi hemen başlamadı o sancılar baya bir süre bekledik bende hareket yoktu hala açılma 2 cm di ama kızım hissediyordu ve doğum için pozisyon almaya çalışıyordu. Dr açılma yükselmediğinden dozunu arttırdılar veee ufak ufak gelmeye başladı dalgalar🌊 bu arada babamız hastaneye ulaştı❤️ biz o arada açılma olsun diye hastane koridorunda sürekli yürüdük, merdivenlerde esnetme yaptık, dalgalar geldikçe merveciğim masaj yapıyor rahatlatıyordu beni💆🏻♀️🤰🏻Öğleden sonra 4 gibi pilates topu ile çalışma esnasında suyumuz geldi kendiliğinden. Devamı yorumda kontrolde 3 cm di dalgalar şiddetleniyordu her şiddetlenmede merveciğimin yönlendirmesi ve masajları,eşimin desteğiyle atlatıyorduk ve ben kızımla sürekli iletişim halindeydim onunla konuşuyor heyecanla onu beklediğimizi söylüyordum 😁 sonra yavaş yavaş 4 cm'e ulaştık bu çok sevindirici oldu bizim için🙏🏻 doz artırıldı akşam oldu biz hala egzersizlere devam derken 5 cm açıklığa ulaştık süperrr diye çılgınlar gibi seviniyoruz dalgalar (sancı) arttıkça ağırlaşmaya başlıyor geldikçe nefes alıp veriyorduk derince :)) eşim yanımda merveciğim yanımda annem kardeşim yanımda herşey çok güzel gidiyor. Saat 6 gibi 6 cm olduk 😍 süperr harika birşey ebemiz gelip epidural isteyip istemediğimi sordu ve anesteziye bağlı olarak belki ayaklarda his kaybı yaşayabileceğimi söyledi, bizim istediğimiz doğumhaneden yürüyerek çıkmaktı o yüzden vazgeçtik. bu arada açılma kolay olsun serum bir ilaç enjekte edildi bir de antibiyotik iğne (bebek suyu geldiği için enfeksiyon kapmaması için) yapıldı derken 7 cm e ulaştık herşey harika meleğimize kavuşmaya az kaldı 😍🙏 Saat 9 artık 8 cm veee doğumhane yolu gözüktü bize merveciğim hep yanımda hiç ayrılmadı sağolsun evet doktorumuzu beklerken Bi taraftan ıkınma alıştırmaları müzikler doğumhanede ebemiz ve biz selfieler artık geliyor çokkkk az kaldı 😍 doğum masasına alındım dalgalar (sancı) daha da şiddetlendi artık ister istemez ıkınma isteği geliyordu merveciğim doktor gelmediği için ıkınmama nefesini yapmamız gerektiğini söylüyordu ve birlikte yapıyorduk veee çok şükür doktorumuz geldi artık kafası görünmeye başlamıştı benim ıkınmalardan 😁🙈❤️ başlıyoruz mucizeme kavuşmama artık dakikalar vardı. Doktorumuzun yönlendirmesiyle bir kaç tam ıkınmada belki 5-6 da olabilir mucizem geldi 😍 aman Allahım sonunda direk kucağımıza geldi direk kafasını kaldırıp bana baktı göz teması kurdu direk çok akıllı biz kız bu inanılmaz bir duygu o arada kaka ve çişte yaptı yaramaz tabi 😂 babayı da çağırdılar o ara doğumhaneye girdi ve babayla ilk tanışma 👪o gün muhteşem bir süreç oldu baba çıktı kordon kesildi benim dikişler atılırken kızım gerekli muayaneleri ölçü ve aşısı yapıldı işlemler bitti üstümü giyindim prensesim geldi doğumhaneye tekrar kucağıma verildi ve merveciğimle harika bir süreci atlatıp zafer yürüşümüzü yaparak doğumhaneden yürüyerek çıktık. babaya kendi ellerimle götürdüm kızımı😍 harika bir his odamıza beraber geçtik. herşey muhteşemdi o gün tüm enerjiler bizim için çalıştı. doktorumuz harikaydı ebemiz hastane ekibi herşey tabi en basta hemşire ve doulamız olan merveciğim minnettarım ona 🙏🏻 en çok teşekkürü o hakketti burda ❤️Sonra biricik eşim o harika bir eş ve baba her anda sevdi öptü destek oldu masaj yaptı sarıldı çok çok güzeldi hayalimdekinden bile daha güzel gitti❤️❤️❤️ bütün hastanedekiler şaşırdı bize çünkü ilkleri biz yapmıştık o gün herşey için sonsuz teşekkürler Önce Rabbime sonra yanımda olan herkese ❤️😍 hoşgeldin Selen Neva'm❤️
Tuba704 gzbrtk maşallah size okuduğum en harika hikaye oldu teşekkürler🙏 Prensesinizde hikayeniz kadar güzel bir ömrü olsun dilerim🙏 Tek şunu merak ettim o kadar yorulmanıza rağmen gücünüz tükenmedi mi🙈 Burda çok okuyoruz gücümüz tükendi felan diye ama 🙄
gzbrtk FilizHazaltoprak çokkkk teşekkür ederim darısı diğer gebe annelere biz masal gibi bir doğum yaptık çok şükür 😍🙏
gzbrtk Aybikee çok teşekkürler öncesinde doğuma hazırlık eğitimi almıştık kendisinden doğumumuz da geldi kendisi 😍 bilmiyorum ben hep hamilelik boyunca güzel olacağını düşündüm çok şükür öyle de gitti 🤗 düşündüğümden daha iyiydi hatta diyorum ya hikayede ekip çok önemli Dr olsun ebesi hemşiresi hastane çalışanları olsun o gün en iyileri bana denk gelmişti sanki Dr'um dan memnunum zaten o da benden güzel enerji almış olacak ki normal yapmamı çok destekledi 😇
gzbrtk Tuba704 çok teşekkür ederim 😇 aminnn hepimizin evlatlarının ömürleri çok çok güzel olsun inşallah 😇 hayır kendimi enerjisi bitmiş gibi hissetmedim gayet iyiydim son dk kadar hastane koliridorunda yürüdük sadece nst ve açılma muayanelerinde yattım inanın gece bile uyumadım o sundan kaynaklanıyor doğum zamanı geldiğinde Bi enerji patlaması yaşıyor gebe olan kişi genelde o enerji aslında doğumda kullanması için geliyor ama maalesef gebelerimiz o enerjiyi ev işi gibi şeylerde tüketiyorlar doğuma enerjileri kalmıyor birde sezeryan değil de normal doğumda ufak tefek enerji verecek atıştırmalıklar yemek gerekiyor bizim drlarımız pek buna izin vermiyor aç ve susuz bırakılıyor ben o konuda da sanslıydım Dr'um hurma kayısı incir kuruları gibi şeyler yememi istedi sıvıda alabileceğimi söyledi bunlar bize doğuma hazırlık eğitiminde de söylendi ama uygulayan Dr çok fazla yok maalesef normal prosedür neyse onu uyguluyorlar tek zorlandığım yer ıkınma oldu o da uzun tut dediği için sancıyla uzun tutmak zor oluyor biraz, 😅 tutabilseydim muhtemelen 2 ıkınmada gelecekti 😁 anca 6. Da zorlayıp tuttum aldım kızımı kucağıma sonra 😍
gzbrtk Tuba704 hahhah 😁 Valla video'da yüklenebilseydi buraya hikayenin görsellerinin videolu halinide atardım Merve bol bol fotolarımızda var 😂
gzbrtk Tuba704 evet yapıldı 😁 korkulacak birşey değil sıvı veriyor makattan içeri tutabildiğin yere kadar tutup sonra wc ye heralde 10 dk belki tutabildim diye tahmin ediyorum 😁 doğuma hazırlık eğitiminde bunun kötü birşey değil hatta iyi birşey olduğunu öğrettiler bebek sıyırarak geliyor tabirindeymiş onlarda utanmayın olabilir Dr siler atar onu dedi Doktorum geldiğinde lokal anestezi yaptı atacağı kesiyi dikmek için sonrasında o bölgeyi uyuşthrdu hissetmedim yaptıysam da bilmiyorum o an kızımı tek düşündüğüm 🙈❤️