Murgul sadece ast yüksekliği tek başına kolestaz teşhisi için bir veri değil moralinizi bozmayın, benim 5. Ayda alt ast yüksek çıktı, açlık safra, ggt ve diğer karaciğer göstergelerimin hepsi normaldi, kaşıntım da yoktu ki her doktorun sorduğu ilk soru kaşıntı oluyordu. Sonra demir ilacını bıraktırdı doktorum, hamileliğin 1. Ayından itibaren kullanıyordum toplam 4 ay kullanmıştım, uzun süre ilaç kullanımı karaciğeri yorabiliyormuş. İlacı bırakıp mevsim sebzelerini bolca tükettim, kereviz, havuç, pırasa, karnabahar, avokado, dereotu bolca yedim, bol su içtim, paketli ürün kullanımını sıfırlamaya çalıştım elimden geldiğince, 1 ay sonra yine yüksekti ama yarıya düşmüştü, 2 ay sonra sınıra çok yakındı, 3. Ayda referans aralığının içindeydi. Şimdi 2 hafta önce demir ilacına yeniden başladım çünkü eksikliğini hissetmeye başladım, tahlillerde de çıktı zaten doktorum başla dedi. Bu hafta yeniden kontrol tahlili yaptırcam. Tüm bunların dışında youtube da kaan kocatepe var kadın doğum doktoru, onun bir videosuna denk geldim geçen gün, hamilelikte alt ve ast nin sebepsiz yere yükselenileceğini bunun endişe edilmemesi gereken bir durum olduğunu söylüyordu.