K1a2d3e4r Kızlar bugün kontrole gittim herşey çok güzel ama nazal kemik mevcüt dedi bu ne demek ben araştırdım ama down sendromu falan yazıyor bilgisi olan yazsın lütfen 🥺
__brna__ Nazal kemiğin mevcut olmasi yani görülmesi bildigim kadariyla sorun olmadigi anlamina geliyor. Aksine ense kalinligi fazla cikar ve nazal kemik görülmezse down sendromu bulgusu olusturabiliyor ve doktorunuz ileri tetkikler isteyebilirdi.
K1a2d3e4r __brna__ ya nazal kemik dedi not aldırdı banada ikili tarama düşünüyor musun dedi bilmiyorum dedim az önce aklıma takıldı ne demek diye baktım down falan yazıyor 🥺
__brna__ K1a2d3e4r Bunu sordu diye endiselenmene gerek yok😊 Tedbir amacli her doktor yapar hatta sormasi bile hata test istiyorum demesi lazimdi. Benim doktorum direk istiyorum dedi. Bazi anneler yaptirmak istemiyo evet ama yapilmasi lazim. Sonucta bizler anneyiz tasidigimiz cana saygimizin olmasi lazim. Tedbir almak lazim. 😊 o yüzden yaptir bide kan vereceksin kan sonucunda da belli oluyo😊
__brna__ K1a2d3e4r Izlendiyse sayet güzel sey bu. Mesela ben talihsizlik yasadim. Bebegimin pozisyonundan dolayi görulmedi aciklamada yapmadilar. 1 gün agla agla mahfoldum. Ertesi gun tekrar cagirdilar gittim ve bu kez izlendi dediler. Yada cihazdan kaynakli yada bebegin pozisyonundan dolayi bazen gorulemiyo. Endise etme sende yasamis biri olarak soyluyorumn😊