22 subatta 2.doğumumu sezeryan yaptım öncelikle hastanede en az 3 muayene kaydiniz olmasi gerekiyor doğuma kadar gebeliğin başında gitmediyseniz başında gittiğiniz ultrasonlar ciktilarini stiyorlar sizden duruma göre de sezeryan gününüzü veriyorlar ben 39+2 de girdim doğuma spinal sezeryandi ikinci sezeryanim olduğu için ağırdı benim ameliyat aninda kanamam oldu durduramadilar süreç uzadi ve kisa sureli bayilttilar beni ama herkesin başına ayni sey gelicek diye bir durum söz konusu degil hastanede cift ve tek kişilik odalar var benim şansıma tek kişilik oda denk gelmişti refakatçiniz bayan refakatci olabiliyor vr değiştiremiyorsunuz kaldığım oda otel odasından farksizdi 3 öğün yemek geliyor kisiye ozel uzeri kapalı tabaklarda ben bir gun öncesinde yattim hastanedeye 21 şubatta sabah gittim tahliller vs derken 3 gibi odaya yerleştim gece 12 den sonra birsey yemedim gece 2 gibi ameliyat kıyafetlerini getirdiler sabah 6 gibi giyinip hazır beklememi soylediler 6 gibi gelip sonda taktilar 8 de ameliyata giemek için odadan çıktım 8 8 buçuk arası ameliyat başladı 8 43 de bebeğim dünyaya geldi yanağıma koydular öptüm çıkardılar onu dedigim gibi benim ameliyat im biraz uzadi 10 45 gibi de ben odaya indim kanama muayenesi yaptılar o sırada karnım biraz acıdı ama spinal anestezi olduğum için rahimde herhangi bi acı hissetmedim bebeğimi getirdiler emzirdim eşimi çağırdım 15 20 dk görmesine müsaade ediyorlar bebeği onun dışında bütün personeller güvenlik yemek dağıtan personel temizlik görevlileri hemşireler visite gelen doktorlar bile bayandi benim kaldığım süreçte o yüzden ben tesettürlü olmama rağmen yürürken vs hic başımı kapatmadım çok rahat oldu :) ilk kalkışta bas donmesi ve daha sonra bas ağrısı yaşamadım cok şükür suan 35 günlük bel ağrımda olmadı elhamdülillah sadece ben narkozu hemen atamadım vücudumdan ameliyat sonrsei sürecim biraz zordu gaz ve büyük abdedt çıkışı olmadan çıkarmıyorlar hastaneden bi sıkıntınız olmazsa da 48 saat iniz dolduktan sonra taburcu olabiliyorsunuz ben sürekli ağrılı halimle yürüyememe rağmen büyük abdestr çıkamadigim ve gaz çıkaramadığım için çok ağrı çektim lavman verdiler en son çare ondan sonra çok şükür rahatladım o yüzden ben cuma günü taburcu oldum bebekle cok ilgileniyorlar topuk kani isitme testi kilo alimi vs emzirme dostu bi hastane sürekli emzirme hemsireei gelip gidiyor bebek hemsiredi vs normal kat hemsireleri de sizin tansiyon vs kotnrollerinize geliyor tek sıkıntım kat hemsirelerinden bazılarının suratsız ve ters oluşuydu ve her zaman söylerim sevmediğiniz mesleği yapmayın kimse sizin suratınızi ve ters tepkilerinizi cekmek zorunda değil bu yüzden de hep Allah iyilerle merhametlilerle karşılaştırsın diye dua ederdim yine ederim hepinize hayırlı kolay doğumlar diliyorum bu arada yanınızda kettle götürün ameliyat sonrası kahve tüketiminiz için size faydası olur :) umarım yardımcı olabilmisimdir sağlıcakla kucağınıza alın bebeklerinizi inşallah