Poyrazin_annesi Valla köy sütü alıyrm en az 1 saat kaynatıp ıcıyrm gerı kalanıda yogurt yapıyrm. Ama bimden kutu süt alınca ısıtmadan ıçıyrm. Soguk daha guzel
charlottececi Eslem_1 evet hissedersiniz. Kanlı dizanteri gecirmeye sebep oluyor. 10 gunluk antibiyotik tedavisi gordum gunde 3 tane alarak. Basta tahlil yapmadan zehirlenme diye gecistirdigi icin aciller 2 gun anlamadik. Nisan gunu dayım doktor sagolsun o dedi gecmediyse tahlil ver amiptir diye. Cok zordu gerçekten. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Ondan beri disardan yiyemiyor boyle seyleri. 🤣
Eslem_1 charlottececi o nasıl bir çiğköfteymiş öyle ya mahvetmiş seni Allah korusun markası neydi ki almayalım ordan bari 😀🌸
charlottececi Eslem_1 komageneydi. Esim o zaman iste nisan oncesi aksama kadar ac kalmistim baya bilindik bir yerden alip getirip bırakmıştı. Ailem de baska sehirde. Nisan baska sehirdeydi. 2 gun sonra o halde ucak yolculugu yaptim allahtan uçak bileti almisiz arabayla asla gidemezdim. Yarim saatte bir tuvalete gidiyodum. Tedavi edilmezse amip diger organlara da yayılabiliyormus 🙊 o yuzden 2 gun gecmeyen ishali kesinlikle tahlil vererek ciddiye alın 🤣 nişanla ilgili bir seylerden bahsettiklerinde asla hatırlamıyorum. Serumla gecirdim o günü. Eşime yuzukler takilip fotoğraflar cekildikden sonra sey demistim ne zaman biter bu etkinlik sence ben uyumak istiyorum akfmskfmskfm 🤣🤣
eftelya_ser Elayfers hastalıktan ari işletmeleri araştırın youtubeda videolar var sokak sütünde bakteri de değil antibiyotik riski de çok fazla o işletmelerde böyle sıkıntılar olmuyor sürekli analiz yaptırılıyor zaten zorundalar antibiyotik bulunsa işletme kapatılabiliyor bile
Elayfers eftelya_ser aa ilk defa duydum mutlaka araştıracağım, çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz içinn 🙏🏻🌸
678b Toxoplazma testi bütün hamilelere yapılıyor mu? Yani rutin testlerden biri mi yoksa gerekli görülürse mi yapılıyor? Benim sağlık ocağında yapılan tahlillerimde toxoplazma ile ilgili bir şey yok.
Eslem_1 678b sağlık ocağında değil hastanede yaptılar bana genelde yapıyorlar bu testleri diye biliyorum 🌸
Eslem_1 678b valla yanlış hatırlamıyorsam 8. Hafta civarıydı sanırım ama ne zaman yapıldığının bir önemi var mı bilmiyorum varsa bişey önlem almak adına da erken yapıyor olabilirler siz kaçıncı haftanızdasınız doktorunuza sorun yaptırın yine de 🌸
Merve234 Eslem_1 Günlük 2-3 bardak süt içerim ve yoğurdumu sürekli tuketirim ama bacağımda bir ağrı olustu ve doktor kalsiyum eksikliğinden olduğunu söyledi kalsiyum hapı verdi ne kadar tuketirsen tüket demek ki karşılayamıyorsun ☹️ Ayrıca kefir icmemi söyledi
Eslem_1 Merve234 canım kaşar peynirinde de yüksek kalsiyum var her sabah tüket gerekirse akşamları da ye bi de susamda da yüksek diye biliyorum susamı da çok tüketmeye başladım aklında bulunsun bir çok şeyde var aslında yeşilliklerde de mevcut 🌸 tahin pekmezde yerim her gün tahinde çok tüket kefire ben henüz başlamadım ama en iyisi altınkılıçtı sanırım o da çabuk tükeniyor sade meyvesiz 🌸
Bendiyebiri Merve234 bende genel olarak süt içerim maden suyu içerim sabah yumurtamı peynirimi yerim ama bence bacak ağrısı çekiyorum malesef 😒 aynı zamanda magnezyum da verdi doktorum birde onu içiyorum biraz ondan sıkıldım arada içmiyorum 🥴 34+3 teyiz
butterfly4 @Eslem_1 hayır süt hiç de elzem değil, siz zaten yoğurt peynir yiyormuşsunuz onlarda kalsiyum oranı çok daha yüksek, ve evet ebeye katılıyorum paketli süt çok çok zorda kalmadıkça almam tavsiye de etmem kimseye
Eslem_1 butterfly4 ben buradaki genel yorumlara bakınca sütten tamamen vazgeçtim artık 😀🤷🏻♀️ Hatta köyden temiz bir yerden süt alacaktık onu bile iptal ettim riske atmaya gerek yok bu halde 🤦🏻♀️ Canan Karatayı da dinlemiştim sütün %90 ı süt demişti evet kaşar peyniri de çok tüketiyorum kaşar biraz kilo aldırıyor ama yapacak bir şey yok 🥺😁