derinnguney 9 haftalık hamileyim, tuvalete girmeye korkar oldum, çok zorlamaya başladı. Kabızlık için daha çok erken değil mi? bulantılar devam ettiği için yemek yapamıyorum hep dışardan ama 2,5lt su içiyorum her gün. Ne yapmalı bilemiyorum önerisi olan var mı?
_anne_kuzusuu00 derinnguney bizde 4 haftalıgız aynı sıkıntı Bende de var canım bende cok su içiyorum ama yinede kabızlık var
varbirhayalimiz derinnguney canım 6 haftalık hamileyim öğrendiğimden beri bu sorunu yaşıyorum. Dün evde elma vardı ondan hoşaf yapıp içtim bugün o kadar rahatladım ki. Hoşafa yoruyorum bu durumu çünkü tek fark hoşaftı. Ilık ılık içtim bir deneyin isterseniz, genelde kayısı hoşafı öneriyorlar ama ben mecburen elimde olanla yaptım ama işe yaradı ☺️
Eliziim Kefir öneririm. Her gün değil ama hafta da Bi kaç kere içilebilir. Sabah aç karna pekmez ve suda çok iyi geliyo
derinnguney Ev yapımı yoğurt bağırsakları düzenlemez mi, her gün dolu dolu 1 kase yoğurt yiyorum elma yiyorum yine de aynı 😞
varbirhayalimiz derinnguney ben de öyle düşünüp bol bol yoğurt yedim ama hamilelikte sindirim yavaşlıyor, rahmin büyümesiyle bağırsaklar sıkışıyor. Yoğurt ve çok su içmek bana çare olmadı ama dün ilk defa dediğim gibi hoşafı denedim bugün etkisini gördüm. Sebebi hoşaf mı bilemiyorum ama bugün tekrar deneyeceğim. Çok da öneren olmuştu sen de elindeki elmalardan bir tanesi ile deneyebilirsin canım.
selinneker Bende de çok su içmeme rağmen dönem dönem oluyor maalesef 😔doktorum kısa da olsa yürüyüş tavsiye etti.
derinnguney varbirhayalimiz erik kompostosu vardı onu şimdi tüketiyorum, şifa olsun inşallah nasıl geçecek 7 ay bilemedim.
varbirhayalimiz derinnguney iyi yapmışsınız, şifa olsun inşallah faydasını görürsünüz canım. Çok zorda kalırsanız Duphalac diye bir şurup var sanırım doktorlar kabızlık şikayetinde bunu veriyorlar. Henüz kullanmadım ama kontrole gittiğimde doktoruma sorup veriyorsa isteyeceğim yine de😕