Gurbetkusu_43 Rumik Kaç haftalıksın canım? Ben ilk gebeliğimde yaşadım ve şimdi ikinciye hamileyim bunda da çıkma olasılığı var maalesef.
Pztf93 Rumik Kolestaz teşhisi mi kondu size yokda kaşıntı olduğu için mi sordunuz? Eğer değerler çok yüksek ise zaten aşırı derecede kaşınma olduğunu söylüyorlar.
Rumik Pztf93 kan vermiştim biraz yüksek çıkmıştı bu gece de çok kaşıntı vardı uyuyamadım o derece doktoruma mesaj attım oda enzimleriniz yüksek dahiliye görünün yazmis bilemedim o kadar da,yüksek değildi acaba yükselmeye drvam mi etti manasında sormak istedim
kubumom Benim erken farkedildi 120 idi ilk farkedildiğine göğsümde ayaklarımda kaşıntı vardı, 2 hafta önce baktırdım kanıma 34 e düşmüştü ama kaşıntılar yine de artmaya başladı 2 hafta sonra tekrar kontrolüm var ilaç kullanmaya devam ediyorum
Rumik kubumom cok gecmis olsun insAllah düşmüştür bu safra kesesine felan da baktırmak gerekiyormuş sanırım Benim 50 çıkmıştı biri de 36 çıkmıştı aile hekimimim dikkatini çekmişti ben daha 24 haftadaki siz kaçıncı haftadasiniz
Pztf93 Rumik Ben de kaşıntı için doktora gittiğimde ALT, AST ve açlık safra asidi değerlerine baktı. Benim normal çıkmasına rağmen ayaklarımda gece uyandıran kaşıntım devam ediyor😑
kubumom Rumik benim 19.haftamda farkedildi 😔 maalesef benim de çok erken normalde 30.haftalarda oluyormuş vardır bunda bir hayır
Rumik Pztf93 peki buna bir çözüm yok mu acaba çocuğumuza zararı olur mu brn zaten riskli gebelik geçiriyorum
Pztf93 Rumik Eğer olması gerekenden fazla ise bebeğe zarar vermeyen bir ilaç verilip kontrol altında tutulmaya çalışılıyor. Ama tolere edilebilecek bir seviyede ise ilaç verilmeden takip ediliyor. Kaşıntının bebeğe zararı yok sadece anneler kaşınıp uyuyamıyor😊
Rumik Pztf93 erken haftalarda olduğum için acikcasi biraz korktum dediğiniz gibi kesintinin zararı yoksa bebeğe kasılmaya raziyiz Hayirlisi ile çocuklarımızı kucağımıza alsaydık şu zaman bir geçseydi
Rumik kubumom Pztf93 merhaba kizlar ben gittim bugün bütün tahlilleri yaptırdım hersey düzelmiş ama bu birden giren sizi gibi kaşintiılar neden oluyor ki acaba
Rumik kubumom mesajını da yeni gördüm arkadaşım kusura bakma artık saglikli rahat gebelik geçiren cok az insan kaldı hayatlarımızı ilaca bağladılar onlarda bizi bu hale sokuyor iste aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık arkadaşım Allah bize cocuk nasip etti onu sag salim dünyaya getirip selamete çıkalım insAllah
Rumik Gurbetkusu_43 merhaba 24 haftalgim dun tahlik yaptım düşmüştü degerlerim normale inmişti sizin kaca çıkmıştı ilaçlarda yapıyorlar
Gurbetkusu_43 Rumik Değerlerimi hiç hatırlamıyorum Canım. Ama doktorun dediğine göre fazla yüksek değilmiş. Ama ona rağmen bana hemen doğum kararı alındı. Zaten son haftalarıma yakın çıkmıştı bu hastalığım 38+2 de zorunlu doğum yaptım 🤷🏻♀️