Benim ikinci gebeliğim. İlki zaten aşırı zor olmuştu hep derlerdi ikinci kolay olur diye ama inanın ikinci ilkten beş beter oldu diyebilirim. İlkinde yirmiden fazla dikiş vardi resmen oturamiyordum şimdi de aynı durumu yaşıyorum. Neyse gelelim hikayeye. 40haftalikken kontrolüm vardı ve doktorum artık bir hastaneye yatış yapmam gerektiğini bebeğin karın çevresinin git gide büyüdüğünü kilosunun arttığını ve normal doğumun zor olacağını söyledi pandemi den ötürü de burda doğum olmaz zaten yenidogan ünitesi falan yok tam teşekküllü bir hastanede doğumun olmasını söyledi. Neyse ben kızımı Zeynep Kamil hastanesinde doğurmuştum dedik oraya gidelim gün alalım ona göre sonra yatis olur. Tabi ertesi gün biz akşam gittik eşim işten çıkınca ne olur ne olmaz diye de çantayı falan arabaya koymustuk kayınvalidem de sizinke geleyim dedi üçümüz birlikte çıktık. Ben 40+1oldum bu arada ne sancım var ne bişey ara ara oluyor ama onlar yalancı sancı anlıyorum az çok ne suyum geldi ne de Nisan zaten. Neyse gittik girdim ben içeri nst sen baktılar benim sancım var zaten ilk gittiğim hastane de çıkmıştı ama ben hissetmiyorum doğumu başlatan sancılar mis ama birini bile hissetmiyorum ben. Üç kere bağlandım nst ye hepsi de aynı bana sürekli yürü su iç tekrar gel dediler ona göre bakalım dediler tabi alttan da muayene ediliyorum iki cm açıklık var ama bende tik yok. En son üç oldu işte ama ilerlemiyor galiba seni taburcu edeceğiz dediler hani sonra doktorun biri aradı ki ağrılı gebe diyorlar bana taburcu etmeyin hemen yatisini yapın tabi ben şok çünkü kendimi ona hazırlamadm hiç gün verirler giderim diye düşündüm hep eşyalarını teslim et gel dediler nasıl ağlayarak gidiyorum eşimin yanına sormayın. Eşyalarımı verdim. Hastaneye döndüm serum takıldı kan alındı falan önlükleri giydim bekliyorum sancim gelsin de dogurayim aslında var ama nasılsa anlamıyorum kızımda o sancılar ile kendimi parçalıyodum düşünün. Sürekli de alttan muayene ediliyorum açıklık olsun diye soruyorum kaç cm hala üç diyorlar ama ara ara sancimi hissetmeye başladım çünkü çok muayene oldum. Ama kızımdsn öğrendiğim kadarıyla hiç bağırmadim hep derin nefesler aldım odada yürüdüm çömelme hareketleri yaptım onlar beni çok rahatlattı en çok zor olan tuvalete gidip gelmek oldu ve aşırı kanamam oldi doğumdan önce gücüm kalmamıştı hemen serum takıldı. Sabah yedi gibi de suni sancı verildi ama kızlar yok böyle bişey ben hayatımda bu kadsr kötü bı acı daha görmedim kendi sancılarım la birleşince mahvetti beni ölüyorum sandım sancı geldikçe ikindim ama yok en sonunda altı cm açıklık oldu ben dayanamıyorum ölüyorum dedik doktorları çağırdım geldiler doğumu başlattılar artık tuvalete gitmekten suyum kalmamış bitmiş sürekli losyon döktülrr kuru olduğum için. İkin diyorlar ama öyle sancım var ki olmuyor resmen nefes alamıyorum ki açıklık da yok zaten nereye ikinayim. Bı alet takıldı rshimi genişletmek için ama o da işe yaramadı tam suni sancı dindi durdu nefes alayım derken doktor farkında mı değildi anlamadım birden kesi attı ama o acıyı hissettim ya resmen kendimden geçtim çığlık çığlığa bağırıyorum beni sakinleştirmeye çalıştilar falan kızımda o kediyi hissetmemiştim çünkü zaten çok sancım var hafif bir yanma olmuştu bunda resmen cart diye etin sesini duydum. Neyse bana ikin diyorkar ama yok ikinmayi unuttum yapamıyorum bir tane bayan doktor vardı ona şey dedigimj hatırlıyorum nolur gitme beni bırakma çok korkuyordum ağlayarak bunu dediğimi hatırlıyorum öyle kötü oldum öyle korkuyordum ki sanki ilk doğum gibi ilkte böyle olmamıştım bu denli değildim. Neyse elimi tuttu birakmadi beni Allah razı olsun doğumda yanımda kaldı o doğurttu zaten bi kaç saat sonra da zorla oğlumu dünyaya getirdim ama nasik getirdim siz bana sorun canımdan can gitti beni konuşturmaya çalışıyorlar işte çünkü acayip tansiyonum düştü bebeğe bak annesi falan diyorlar ama yok bende can kalmadı sonra göğsüme koydular öyle tatlı biseydi ki aynı ablasına benziyor yaramaz 😆 meğer doğuramama sebebim bebek yüzü yuksrda gelmiş çıkarken anladım ben omuzları beni sarsa sarsa çıktı kemiklerim kırıldı resmen. Neyse doğum bitti bebeği aldikar beni dikmeye başladı doktorum. Zaten çok dikiş var o da diktikce patladı üç kere patladı en sonuncu doktorun yüzüne patladı eli yüzü kan oldu çok fenaydı. 11.32de doğum bitti üç gibi de odaya alındım ama keşke tüm sıkıntılarım onunla da bitse bebeğim kan uyuşmazlığı nedeniyle sarılık geçirdi mavi ışık da kuvoze alındı ama allhtan yanıma verdiler sütümü sagdim kaşıkla verdim bazen aldım emzirdim ki çokta almamam gerekiyormuş ışıgi yeterli alsın da toparlansin diyr eğer bunlar yetersiz olursa kan değişimi yapılacaktı. Çünkü kızımn sarılgi yirmi üzeri olmuştu ışık da yetmedi ve kan değişimi yapıldı oğlumda da aynı seyleri yasamsktan çok korktum ki çok şükür olmadı birlikte altı gün hastanede kaldık beni üçüncü gün taburcu ettilrr ama bebek yanında olduğu için bana da ihtiyacı olduğu için taburcumuz birlikte yapıldı ve o gün bu gün iki günde bir sarılık kontrolüne giriyoruz ki eğer düşmez ise kan değişimi yapılacak çok şükür şimdilik iniyor inşallah da gerek kalmaz. Benim gibi kendinizi korkutmayin öyle girin doğuma ben öyle çok korktum ki doğumum berbat geçti güzel anneler.