pamuk_anne Bugün acile gittim baktılar normal bulmadilar daha doğrusu bu ödem için erken dediler. Kan ve idrar tahlili temiz çıktı sadece belki idrar yollarında enfeksiyon olabilir diye idrar kültürü aldı bir daha ama sonucu salı verecekmiş. Peki bu şişlik neden? Bunu yaşayan var mı? Sebepsiz bir şişlik var ultrasonla da bakilmadi, mutlaka pazartesi poliklinik baksın kadın doğum takip etsin dediler. Bebek iyidir değil mi. Kötü düşünmek istemiyorum ama bazı durumlarda bebek içeride sıkıntıdaysa (ki ağzıma almak bile istemiyorum bunu) anneye ödem yapabiliyor. Benim yaşadığımı daha önce yaşayan birileri var mı? Gerçekten bir anda elim ayağım kocaman oldu.. Sebep bulamıyorlar tek çare ultrasonla bebek iyi mi diye bakmak kaldı :(
Zuve pamuk_anne benimde sisliklerim erken başladı canım. 37deyim şimdi devam ediyor sürekli takip ettir tansiyon ve idrarda protein çıkmazsa sıkınti olma Insallah. Tuzu azalt bol su iç. Ihmal etme
Bilgenizamo Bende de olmuştu, tuzu kesmelisin dediler ama ayaklarım hala şiş, gün içerisinde de baZen yüzüğümü çıkarmak zorunda kalıyorum ama tavsiyem düzenli yürüyüş, hareket şişliği azaltıyor.
pamuk_anne Bilgenizamo normal bir insanın tükettiği kadar tuz tüketiyorum ama bundan sonra daha da aza indiririm. Korktum ya.
Albertos Geçmiş olsun arkadaşım benimde şiş ama tuhaftırki sağ elim sola göre çok şiş bende 18 haftalığım . Hani ev işi falan yapıyoruz hareket ediyoruz ama yeterli gelmiyormu bilmiyorum 🤷♀️
pamuk_anne Albertos yetmiyor hareketimiz demek ki. Aslında ilk 3 ay düşük olur korkusundan kendimi çok yormayayim dedim daha yeni 4.ay bitti derken ödem oldum ne ara hareket edecektim bilemedim şimdi. Bundan sonra bol bol yürüyüş bol bol su.. İnsallah bebek de iyidir. İnsan korkuyor gerçekten.
pamuk_anne Zuve tahlil sonuçları temiz çıktı dediğiniz gibi. Dediklerinizi yapma kararı aldım bundan sonra daha çok dikkat edeceğim bi anda yüzükler girmeyince nasıl şaşırdım. Ayaklarımi daha geç fark ettim çok rahat spor ayakkabı kullanıyorum hani hiç anlamamıştım ama doktor ayağıma bastırdı baktı ödem dedi. Saatim koluma yapıştı bi anda hani bileklerime kadar bir anda şişmişim.
Bilgenizamo pamuk_anne ben de fazla tüketen biri değilim ama faydası oldu diyebilirim. Bu arada adınızın sevgili milena olduğunu fark ettim, Allah nasip ederse ben de kızımın adını Milena koyacağım ☺️ Siz de mi böyle düşünüyorsunuz?
pamuk_anne [bilinmeyen] evet gebelik şekeri.. Allah korusun size de geçmiş olsun. Aslında günlük 3 litre su içiyorum artı çay soda vs baya baya sıvı alımım iyi diye düşünürken bu çıktı başıma. Panik oldum ama en azından bugünden itibaren tuzu iyice azaltayim haklısınız.
NalanztrkAlp Canım bende 15 haftalıkken basladı. Hamilelik öncesinde ellerim sıcaktan şişerdi. Şimdi ayaklarımda şişiyor. Şu anda 21 haftalığım gecen gün tuzu biraz kaçırdım elim ayağım davul gibi oldu. Sanırım nedeni tuz.
pamuk_anne NalanztrkAlp evet doktor aynen bu soruyu sordu hamilelik öncesinde de böyle olur muydu dedi ama benim hiç olmazdı. Eğer sebebi tuzsa buna da şükür diyeceğim bebek iyi olsun da.. Sizlere de Allah şifa versin arkadaşım.
pamuk_anne Bilgenizamo ben bunu çok isterim bir kafka hayranı olarak, ama eşim benim kadar edebi düşünmüyor aynı noktada bulusamiyoruz. Ama sizin kızınız adına çok sevindim :)
pamuk_anne Arkadaşlar benim tansiyonum 10a 5 çıkıyor normalden düşük yani, üstelik yemeğimi de normal yedim aç değilim. Şimdi tansiyonum normal olsun diye tuzlu ayran iç diyorlar. Ama tuzdan kaynaklı ödem olmuş olabilir de diyorlar. Bu ne çelişki, neler oluyor ya.