Serapisa Merhaba 28 haftalik hamileyim detayli ultrasonda ense kalinligi sinirda. Cikti tek bulgu bu. Su an boyu Uzun kilosu gayet iyi hersey yolunda gorunuyor dedi doktorum ama bu durumu yasayan var mi?
Asfdg Serapisa onlara çok inanma canım benm herşey yolundaydı herşey normal dediler bebeğim down sendromlu doğdu
Nazlimom Serapisa benimde tek bulgu haftasına göre burun kemiği kısa çıkmıştı doktor nift testi yaptırın durumunuz müsaitse dedi yaptırdık temiz cıktı cok sükür🙏🏼
Bihteryc Serapisa feral DNA analizi %99 dogru sonuc verir. O doktor bu cihaz diye ugrasmayip full kromozom analizi ile kafanizi rahatlatin..
Azize64 Serapisa Benin geçen hafta yani 12+0 da ense kalınlığı 3.19 çıktı doktorum fetal DNA testi istedi bende test sonucunu bekliyorum cuma günü doktor randevum var bende bişey olmasından korkuyorum doktor çok yüksek bi rakam değil ama biraz yüksek dedi en fazla 3mm olmalı dedi benimde içimde bi huzursuzluk oldu
Serapisa Asfdg herhangi bi test yaptirdinz mi ve dogdugu an mi anlasuldi down sendromlu olup olmadgi?
Serapisa Asfdg rabbim size guc kuvvet versin. Nasil bi yol izledinz ben smdiden kendimi Hzirlamak istiyorum aslnda herseye yani tedavi sureci dogumdan sonraki surec nasil ilerliyor
Betulberen1591 Asfdg benimde riskim 1.179 çıktı ama ultrason normal dedi 4d ultrasona girmismiydiniz yani orda yüzü net görünüyo ya orda belli olur en azından diye düşünüyorum sizde oradada mi belli olmDi
Asfdg Serapisa 2li bide detaylı yaptırdım herşey normaldi doğduktan sonra çocuk doktoru ilk muayenesinde şüphelendi
Diloss_14 Serapisa bugün bana da 23 haftamda detaylıda burun kemiği kucuk ense kalınlığı 5.9 dedi sınır mı bilmiyorum da ama çok kafaya takılcak durum değil dedi sadece risk dedi
Lizbon Serapisa ilk gebeliğiniz mi acaba merak ettim de benim de ilkinde düşük oldu doktor down olabilir demişti.
Mysaa Asfdg bizler de söyle yanılgı oluyor ikili test örneğin yaptırıyoruz bişey çıkarsa hemen edişeleniyoruz çıkmazsa oh rahatız diyoruz aslında hata burda bu testlerin doğruluk payıda yüzde 70 lerde yanılgı olma payıda bu nedenle artık nift testi öneriyolar buda çok ucretli bi test . Rabbim sizde kolaylık versin insallah
Asfdg Serapisa ya sizi korkutmak istemem herkesin hikayesi farklı ben bebeğimi kaybettim kalp rahatsızlığı vardı açık kalp ameliyatı oldu ama o kadar güzel bi bebekti ki down olduğu için hiç üzülmedim birsürü insanla tanıştım down annesi olan sağlık sorunu olmadıgı sürece o kadar güzel çocuklar ki kalbinizi ferah tutun inşalalh herşey güzel olsun down olursa da sakın üzülme Allah’ın hediyesi gerçekten
Diloss_14 Serapisa benim burun kemiği de kucuk çıktı tek iki bulgu bulundu yani ama bu testler çok yanıltıcı testler hamileliğini zehir etme kendine Risk her zaman var bak birşey yok deyip hasta doğmuş var deyip sağlam da doğar
Serapisa Asfdg cok uzuldum 🥺 allahm sabir versin. Bende uzulmekten cok aspnda ne yapablirim.nasil ona iyi geleblrim diye dusunuyorum.surekli
Mef27 Asfdg kalp ameliyatini nerde ve kaçıncı ayda yaptırdınız ? Bende 36 haftalık doğum yapt, şu an kuvezde ve down sendromlu…kalbinde büyük delik var, ameliyat olmasi gerekiyor, çok küçük doğdu..2.300 Gr, hatta şu an daha da zayıflamış 🙁
Asfdg Serapisa saol canm Birsürü whatsap grupları var hangisine girersen gir her konuda yardımcı olurlar hiç korkma bende ilkten senin gbi düşünmüştüm acaba ben yetebilirmiyim nasıl yaklaşmalıyım napmalıyım diye ama o whatsap grupları bana çok yardımcı oldu bebeğin down demiyorum ama ihtimaller karşısında konuşuyorum şuan hakkında hayırlısı olur inşşlalh sağ sağlim alırsın bebeğini kucağına down sendromlu denilipte sağlıklı doğan çok bebek var ama İnan o whatsap gruplarındaki annelerin çoğu doğumdan sonra öğrenmiş testlere inanmıyorum oyuzden
Serapisa Asfdg zTrn bende o kdar pisman oldum ki bu testlerden. Gruplri arastiricam ama cok tesekkur ederimm..
Asfdg Serapisa inşallah sağ sağlim alırsın yavrunu kucağına bana da dua et bende bebek istiyorum şuanda 😊