Gurbetkusu_43 Busra2013 Bende canım 🤭😃 hangi kanton peki. İlk doğum mu olacak senin ki? Bide kaç yıldır buradasın?
Zehraspl Busra2013 benimde 22 gunum kaldi ama gun verdiyse sezeryan yapar cunku normal doguma gun veremez ne zaman sancin tutacak acilman olacak bilemezler
Busra2013 Zehraspl yok sezeryan olsa söylerdi belkı yatıs verır 40 dsn sonra rusklı oldugu ıcın pazartwsı kontrol gunum gıdıp sorcm
Gurbetkusu_43 Busra2013 Bende 3 yıldır buradayım 😊 bir kızım var ve şimdi de ikinciye hamileyim 🤷🏻♀️
Gurbetkusu_43 Busra2013 Bende 3 yıldır buradayım 😊 bir kızım var ve şimdi de ikinciye hamileyim 🤷🏻♀️ Biraz buradaki doğum hakkında bilgi vereyim sana. Zaten siz başta konuşuyorsunuz doktorla normal mi sezaryen mi diye başta konuştuğunuz için doğum aynı konuşulan gibi olur. Allah korusun taki doğum anında bir problem çıkmayana kadar. İlk gün yatışın olur ebeler vajinadan içeri bir ip gibi birşey var tampon adı rahim ağzını yumuşatıyormuş o onu verirler önce. Daha sonra bakarlar hala tık yok bu sefer bir tık daha üst doz uygularlar. Taa ki senin sancın başlayana kadar pes etmezler. 40 haftanda yatışın varsa seni eve göndermezler tabiki. Ama şu kadarını söyleyeyim burada doğum yapmak bana kendimi 5 yıldızlı otelde doğum yapıyormuşum hissine kaptırdı 😅 bide özellikle şunu söylemek istiyorum bebek doğduktan sonra 3 gün hastanede yatışın oluyor. Ve mümkün olduğunca yat dinlen o 3 gün. Bebek ağladığında yada altını değiştirme işi ebeler yapıyor zaten. Gece ağladığı zaman bas butona onlar gelip alsın sende mümkün olduğunca uykunu al ve dinlen. Zaten eve gelince hep sen ilgileneceksin o yüzden o 3 günü değerlendirmen konusunda tecrübeli biri olarak sana da söylemek istedim. Şimdilik aklıma gelen bunlar başka merak ettiğin birşey varsa seve seve yardımcı olurum. 😊🤷🏻♀️
Busra2013 Gurbetkusu_43 ılgılılermı cnm benım ılk dogumum burda gavur doktorları senın almancan varmı bırı senınle gırdımı doguma bıde hastane cantanda ne vardı benım zurıchte arkadasım dogum yaptı herkes hastane karsılıo dedı benımde goturmem gerek bısı varmı bıde bana 8 mart ıcın dogum gunu verdıker o gun sunı sancımı verırler 😏cok soru sordum
Busra2013 Gurbetkusu_43 yanı bana 8 marta gun verdıler eger sancım yoksa o gun o bahsetıgınıx ıp yumusatma vs onumu yapcklar bıde hastane cantasında neler olck
211212g Gurbetkusu_43 Aynı arkadaşım gibi konuştunuz bende Fransadayım arkadaşım gecen sene doğum yaptı burda 3 gün hastanede kalınıyormuş ve aşırı derecede ilgililer dedi oda bana cocuk ağladında ver hemşirelere diyor o oyle yapmış gece vermiş rahatca uyumuş gündüz aynı şekilde onlar cok güzel ilgileniyormuşlar emzirmek için getiriyormuşlar anneye zaten eve cıkınca uyuyamicaksın dedi bırak onlar bıaksın güzelce dinlen dedi bana okadar memnun ki eve çıkmak istemedim dedi hatta 3 günü ağrım var diye yalan söylemiş biraz daha kalabilsin diye😀kabul etmemişler
Gurbetkusu_43 Busra2013 Tabiki ki canım benim ilgilenmek zorundalar. Burayı asla Türkiye’yle karşılaştırma. Çay istediğim zaman bile butona basıyordum ebeler çay getirirdi. Eşim girdi doğumuma canım. Benim de pek Almancam yok bide eşimi de özellikle yanımda istedim o sebeple eşim girdi 😊 sende istersen eşin yanında olabilir. Hastahane çantası burda abartılacak kadar değil kuzum. Kendine ⅔ takım pijama koy doğumdan sonra kan falan oluyor üzerin ve de çok terliyorsun sanki saunaya girmiş gibisin o sebeple kendin için koy. Bi tane rahat bir terlik koy. Bide bir tane yüz havlusu koy dediğim gibi doğumdan sonra çok terliyor insan vücuttaki ödemi attığını için. Bebek için sadece hastaneden çıkarken giydirmek için bir takım. Burada hastahaneden çıkana kadar hastane kıyafetlerini giydiriyorlar daha sonra çıkacağınız zaman kendi kıyafetlerini giyiyor. Bide hastanede duş alacağın zaman şampuanını havlunu falan onlar veriyor rahat ol. Sadece tarak koyabilirsin kendinle. Yani benim yatışım olur olmaz evet o tampon dediğim şeyi taktılar ki korkma birşey değil o. Sandığın gibi suni sancı değil. Rahim ağzını yumuşattığı için kendi sancının gelmesini de tetiklemek amaçları aslında.
Busra2013 Gurbetkusu_43 bıberon emzık mama bez vs hıcbısı gerek yok oylemı ben turkıyedekı annelerın canta postlarına bakıp hazırladım😂
Gurbetkusu_43 Busra2013 Hayır canım hiçbir şeye gerek yok. Göğüs pompası, mama, biberon, bebek bezi herşeyi hastahanede olduğun sürece onlar karşılıyor.😊 Ama emzik vermiyor onlar. Emziğini alabilirsin yanına.
Busra2013 Gurbetkusu_43 tamamdır o zmn cok sagol valla ıcımı rahatlatın surklı dıom gavurlar ıyı davranmaz ılgılenmez fln bıde su hastane cantasını doldurdum hastane arabayla eve 2 dk bısı laızm olsa esım getırır zaten😂ama yınede doldurdum
Gurbetkusu_43 Busra2013 Boşalt kız İnan ki gerek yok. Bide dediğim gibi öyle düşünme bunlar bizim oradaki doktordan ebelerden iyiler emin ol. Böyle olursa ben 10 tane bile getiririm diyeceksin hatta 🤭😅😅
Gurbetkusu_43 Busra2013 Korkma kız ben takıldığım yerde hemen çeviriyi açıyordum 😅 yada eşimi arıyordum onlarla telefondan kontak kurduruyordum 😃 hiç korkma sanki Almanca bilmeyen tek biziz onlar günde kaç tanesine bizim gibisine denk geliyor alışkanlar artık 😊
Gurbetkusu_43 211212g Ahaha son söylediğin şey benim aklıma gelmedi keşke benim de aklıma geleydi ayyy 😅 biran önce eve gidelim diye eteklerim tutuşuyordu ama o etek eve gelince yandı elimde kaldı 😅😅 aynen valla fazlası var eksiği yok. Sancın geldiği an jakuziye alıyorlar seni. Hatta benim içinde çay keyfi bile yaptığım var 😅 sonra yemeğini oraya yanına getiriyorlar. Sudan çıkar çıkmaz hop yemek yiyorsun sonra istersen tekrar giriyorsun. Ücretsiz olarak epidural normal doğum da yapabiliyorsun. Sağlık sigortan karşılıyor nede olsa. Her imkan sunuluyor önüne 🤷🏻♀️