1 haftalık taze anneyim :)) 8 şubatta bende doğumumu yaptım çok şükür, hamileliğim boyunca şeker ve tiroid sorunu yaşadığım için 39+1 de yatışım verildi 40 haftayı beklemeyelim riske atmayalım dedi doktorum, kendim hep normal doğum istiyordum, sezaryenden çok korkuyordum. Ama ne açılmam ne sancım vardı sadece bir hafta öncesi nişanım gelmişti ve rahimde yumuşama var dediler başka bir belirtim yoktu. Neyseki doktorum bebeğin pozisyonunun çok iyi oldugunu ve suni ile başlatacağını söyledi. Sonrasında odama yerleştim ve yavaştan suni vermeye başladılar aynı zamanda nst ye bağlandım, önce alttan fitil yaptılar açılma olması için baya zordu korkutmak istemem ama benim için ağrılı süreç başladı 4-5 cm açıklık oldu fakat bi kaç saat ilerlemeyince , damardanda suni sancı vermeye başladılar artık sancılarım geçmiyordu sürekli vardı sabaha karşı ıkınma hissim gelmeye başladı sancı geldikçe ıkınma geliyordu fakat doktorum ıkınmamamı söyledi doğum esnasında olacaktı sadece derin derin nefes al dedi ama ne mümkün :( yanlış ıkınma sonucu bebek kafasında ödem oluşabiliyormuş dayanmaya çalıştım tabiki , sabah oldu ve sancılar hiç geçmemişti artık hemşirelere yalvardım ağrı kesici bişeyler yapın diye yapmadılar sezaryene alın dedim açılman çok iyi dediler almadılar iyikide almamışlar :) 7.5 cm açıklığım vardı ertesi gün 12 gibiydi, doktorum bi saate kalmaz doğumu başlatırız dedi dediği gibide oldu 13:00 gibi tam açıklığım oluştu taçlanma dedikleri bişey varmış bilmeyenler için bebeğin kafasının kanaldan yani vajinadan görünmesi, bunun için yarım saat kadar düzenli ıkındım ve bebeği gördükleri zaman ebeler doktorumu çağırdı doğumum başlamıştı 1 saat kadar sürdü saat 3 gibi misss kokulu oğlum kucağımdaydı 🥰 doduğu an herşey bitmişti bütün acım dinmişti, biraz dikişim var dikiş aşamasını asla hissetmedim sadece bebeğime odaklandım odada onu takip ediyordum. Dikişlerim vs herşey bittince oğlumu emzirmek için verdiler tabiki ilk aşmada sütüm gelmedi sizlerde endişe etmeyin gelmez diye ben çok ağlamıştım ama boşunaymış şuan sütüm geliyor şükürler olsun gelmese bile bolca emzirin mutlaka gelecektir. Bu arada Başakşehir çam ve sakurada kendi odamda oldu doğumum , merak edenler için tüm sorularınıza açığım, ben yavruma kavuştum darısı tüm bebek bekleyen ve bebek sahibi olmak isteyenlere inşallah 🙏💖🥰