Mavisinannesi2 Kızlar eslem erkek ismi mi kız ismimi tanıdığınız eslem isimli erkek varmı ben hep kız biliyorum erkeğe şaşırdım
LawyerEce Mavisinannesi2 Aslında ismin kendisi erkek ismiymiş ama günümüzde kız ismi olarak kullanılıyor. Geripseneceğini sanmıyorum.
NiceNice Mavisinannesi2 doğrudur canım. Hiç bakmadım bu ismin anlamına falan ama tek söyleyebileceğim ben hiç bir erkekte duymadım…
LawyerEce Mavisinannesi2 Ya bence konulmamalı neden diye sorarsanız etraf tarafından çok garipsenir ve bu çocuğu da etkileyebilir. Eslem ismi kız ismi olarak kalıplaşmış çünkü.
Eslem_1 Mavisinannesi2 efendimiz döneminde evet erkeklere verilen bir isimdi ama eslemin anlamı allaha teslim olan kişi günahsız anlamındadır illa erkeğe konulacak diye bir şart yok 🤗 mesela Büşra ismi de peygamberimizin isimlerinden bir tanesidir fakat günümüzde kızlara veriliyor bu isim 🌸
Tuliy5 Eslem_1 Aynı şey değil. Büşra müjde demek. Kıza da erkeğe de olur. Eslem selametli erkek demek. Bu ismin kız versiyonu var: Seleme Seleme de selametlı kadın demek
Tuliy5 Mavisinannesi2 Aslında erkek ismi. Selametli erkek demek. Kız ismi olarak kullanılıyor genelde ama bu yanlış
bebekrehberi Mavisinannesi2 ben kız meslek lisesinde öğretmenim ve o kadar fazla öğrencim varki adı eslem olan. Kökeni ne bilmiyorum ama baya kızlar kullanıyor.