1papatya_ canım merhaba. Bende 1 kürtaj 1 de düşük durumu yaşadım. İlk hamileliğimde bebegin kalbi 10 haftalikken durmuş ve gelişimi 8. Haftada kalmıştı. Özel hastanede anestezi altında oldum. Zaten Toplam 10 15 dakikalik bi işlem. Korkulacak hiçbir şey yok anestezili olduğunuz icin hicbir sey anlamiyorsunuz zaten. Bir de artık vakumlama yöntemiyle kürtaj yapıldığı icin rahim zarar görmüyor. Kürtajdan sonra doktorum 3 ay ara vermem gerektiğini söyledi 3 ay sonrasında tekrar hamile kaldım. Bu sefer kesem gelismedi 5 haftalikken düşük yaptım. Doktorum haftası çok erken olduğu icin ara vermeme gerek olmadığını ama kan pihtilasmasi ve genetik test vermemiz gerektigini söyledi. Testleri verdim 2 genimde kan pihtilasmasi çıktı. İçim rahat etsin diye rahim filmi de çekilmek istedim. Ancak herhangi bi sorun cikmadi. Bu süreçte de 4 ay bekledim, kendimi toparlayabilmek için. Doktorum rahim filminden sonra hamile kalmanın da daha kolay olduğunu ve korunmami birakmami söyledi. Rahim filminden sonra korunmayı bıraktım şimdi de hamileyim. Kan pıhtılaşmam olduğu icin göbekten kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Her ihtimale karşı progestan fitil kullanıyorum. İnan hep tereddüt içindeyim ya yine bir sey olursa diye? Ama bu noktada da tevekkül devreye giriyor. Yapabileceğim her şeyi yaptım bütün testleri. Gerekli tedbirleri almaya çalıştım. Bundan sonrası Rabbime kalmış. Tedbir bizden, takdir Allah’tan. Bol bol dua edin, Rabbim isteyen herkese anne olmayı nasip etsin 🙏🏽