54 gün oldu doğum yapali anca hikayemi yazmak nasip oldu.
Eşimi ise gönderip sabahın 6sinda buraya girip saatlerce doğum hikâyeleri okuyup bazen korkar bazen cesaret alırdım acaba bir gün bende yazabilecek miyim derdim. Sonunda banada nasip oluyor yazmak. Ben kan aldirirken çok zorlanirdim bakamazdim tenim beyaz olduğu için cok zor buluyorlardı hamileyken her ay gidip kan vermek zulüm gibi gelirdi Allah’ım ben nasıl doğum yapacağım derdim hep. Detaylı usgde plesanta aşağıda olduğunu öğrendim doktor sezeryan doğum yüksek görünüyor demişti daha sonradan bu durum düzeldi ve normal doğuma engel görünmüyordu taa ki çatı muayenesne kadar.. çati muyanesinde doktor catimin dar olduğunu normal doğumun beni ve bebeği çok zorlayacagini söyledi istersen deneylim dedi. Ben hem normal hem sezeryan doğumdan aşırı korkuyordum kendimi ve bebeği riske atmamak için sezeryan doğumu kabul ettim. Bir hafta sonrasına gün aldık 39+3 TE kavuşacaktm minik kızıma.😍 O bir haftamin gece ve gündüzu zehir oldu düşünmekten korkudan heyecandan.. Cok tuhaf hissediyordum bı andan zaman çok hızlı geciyor diğer yandan çok yavaş derken geldi o gün çattı. Sabah 7de hastanede ol demişti doktorum. Gititigmizde doktorum henüz gelmemisti mesaj attım hocam ben geldim çok korkuyorum diye.. korkma korkulcak bişey yok kuzum bende geliyorum yatış islemlerini yaptır diye ses kaydı attı içime bir ferahlık geldi. Yatış işlemlerini eşimle yaptırdık odaya çıktık hemşire geldi damar yolu için 20 dk falan uğraştı diyebilirim 4 yerden denedi elimin üstünden açmaya çalıştı canım o kadar çok yandı ki ağladım resmen. Ameliyattan bile daha zordu diyebilirim. Damar yolu açıldı sondayi sordum odada mi takılıyor ameliyathanede mi diye. Odada takıldığını söylediler kabul etmedim korkuyorm ameliyatta takılmasını istiyorum dedim kabul ettiler. Doğum vakti gelmişti artık gelip beni aldılar ağlaya ağlaya dogumhaneye girdim. Doktorum hemen beni karşıladı bide ağlamış ya kuzum dedi gülerek ☺️ doktorum dahil herkes bayandı bir tane ebenin kucağında erkek bebek vardı bir yaslarinda falan onu seviyorlardi bana baktı bende onu sevdim falan derken biraz sakinlestikten sonra anestezi uzamni geldi. Heyecan var mı en sevdiğim hasta şekli hiç kilo almamış dedi öne doğru eğildim iğneyi yaptı hiç hissetmedim bacaklarına sıcaklık gelicek dedi geldiğinde şöyle dedi anında ısınmayı hissettim ve beni yatırıp sondami taktılar ebeler bebeğin adı ne olacak falan diye soruyorlar o sırada derken ameliyat başladı. Biraz midem bulandı ve kustum başımdaki hemşire yanıma bir kap tuttu. Hala midem bulanmaya devam ediyordu hemen seruma ilaç kattı anında kesildi bulantım. Sonra kalbim çarpıntı yapıyor dedim birazdan bebeğin çıkacak onu gör sakinlestirici verecem diyip duruyordu başımdaki hemşire. Allah ondan razı olsun sürekli yanaklarıma dokunuyor beni seviyordu sakinleşmem için. Bebeğim biraz yukardaydi bir kaç kez karnıma bastirdilar kaburgalarm acıdı sadece vee miniğim geldi yanıma koydular o kadar güzeldi ki inanamadim. Hala kalbim çarpıyor hemen ilaç verdiler kızımı götürdüler sakinlestim.. bebek çıktıktan 20, dk sonra falan da ben çıktım ağlayarak girdiğim ameliyattan gülerek çıktım o kadar güzel bir duygu ki anlatamam.. çıktıktan hemen sonra kum torbası koydular uyuşuk olduğum için hiç hissetmedim bir kaç saat kaldı karnımda tam acımaya başladı gelip aldılar. Alttan kan temizliği yaptılar onuda hiç hissetmedim sıfır his sıfır acı ameliyattan hemen sonra yaptılar. Yürüme anına gelince 5, saat sonra hemşire geldi yureyelim diye yürüyemem dedim hala uyuşuk gibiydim sanki ayaklarımın üstüne basamam düşecek gibi olurum diye bir saat oyaladim hemşireleri 🤣 artık yürümemz lazm diye tekrar geldiler ve kalktık hiç korktuğum gibi olmadı iki üç adım attım oturtturdular. Karşıya baktım ve elimle alttan göbeğimi tuttum pek bir acı hissetmedim gece boyu yürüdüm odada iki yatak vardı birinde annem yatıyordu diğerine bı ara eşimi yatırıp kendim koltuğa geçtim hemşire gece ağrı kesici yapmak için geldiğinde o manzarayı görünce şok oldu ayakta yaptı ignemi 🤣🤣 hiç korkulcak bişey yok Allah herkese nasip eder inşallah bu güzel duyguyu ♥️ bu arada baş ağrım hiç olmadı ameliyattan bir saat sonra türk kahvesi içip çikolata yedimm. Fazla uzun oldu hakkınızı helal edin herkese hayırlı doğumlar dilerim ☺️