ipek_45 Kızlar bugün youtube de tesadüfen bir videoda dışardan alınmış sütle yapılan yoğurt hamilelikte zararlıdır diyordu. Bu konuda bilginiz var mı ? Ben daha faydalı diye özellikle alıp mayalıyorum. Çok şaşırdım.
minikbebegim19 ipek_45 dışarıdan süt alınınca yoğurdu evde yaptığında ev yoğurdu olmuyor ki kız. Süt marketten mi alıyon. Kafam basmadı da yeni uyandım birazcık 😂😂
ebruu19 ipek_45 hazır süt alıp yapıyosan bi yararı olmaz da eğer ineği olan birinden alıyosan ne gibi bi zararı olabilir 🤔
Ruveyda_baskapan ipek_45 açık yani pastörize edilmemiş sütler kaynattığımız halde içinde barınan bakterileri ölmüyor aslında, bence yapma ben kesinlikle tüketmiyorum, sütlaç yerken bile sordum çiğ süt mü pastörize mi diye.
Burcutf funnymummy benim bildiğimde hazır sütle ev yogurdundan alman gereken probiyotigi alamazsın. Ya Çiğ süt alacaksin ki artık marketlerde de 2 lt 3 lt şeklinde sertifikalı satılıyor yada bazı markaların yoğurtlu süt olarak çıkardıkları cam şişe sütleri oluyor ondan olabilir. Ama ben Çiğ sütü tercih ediyorum iyice kaynatıp mayaliyorum mis gibi oluyor
poyrazinannesi1 Güzelce kaynattıktan sonra hiçbir şey olmaz bence. Aylardır süt alıp kaynatıp mayalayıp yoğurt yapıyorum çok lezzetli oluyor. Bu zamana kadar hazır yoğurt aldığıma çok pişmanım. Sütü kaynattığımız için pastörize etmiş oluyoruz.
funnymummy Burcutf imkanım olsa bende öyle süt alırdım canım zaten organik süt alıyorum en bulabildiğim o yurtdışındayım imkanlar ancak bu kadar💁♀️
Gastronomanne ipek_45 bugün doktoruma sordum bu konuyu. Sütümü kendim alıp mayalıyorum. Güzelce kaynatmak gerekiyor 10-15 dk gibi. Dışarıdan aldığımız herşey katkı maddeli. Hele o kutulu sütler. Günlerce dolap dışında bile duruyor bozulmadan. Doktorumda aynen bunları söyledi. Hazır yoğurt ve kutu süt kesinlikle önermedi.
Sinoooom ipek_45 yani market vs demiyorsanız inekten aldığın sütten yapıyorsan yoğurtu tamamen faydalı , benim annem de aynısını yapıyor gayet güzel ve faydalı
Veraleyl minikbebegim19 hee o mana da dışardan alınan süt dediniz anladım. Genelde organik sagilmis süt bulmak çok zor değil ama ondan şaşırdım 😂