Bende sonunda buraya doğum hikayemi yazabilcem🥺.. bende hamileyken izlemeyi, okumayı ve dinlemeyi çok seviyordum benimki pozitif ve negatif karışık bi hikaye 😅
evet herşey salı günü başladı diyebilirim ben normalde ankara gata’da doğum yapmaya düşünüyordum orda takipliydim hatta pazartesi gittiğimde herşey yolundaydı hiç bi sorun yoktu, salı günü eşimle biz hafiften hasta olmaya başladık ve kovid testi verdik akşama’da sonunçlar pozitif çıktı ve biz şok olmuştuk çünkü gittiğim hastane kovidleri kabul etmiyormuş ve ben o gün stres oldum sanırım öğrendikten 5-6 saat sonra yani çarşamba gecesi saat 4 de sancılarım başladı, lavobaya gittiğimde çook hafif kan gibi bişey gelmişti pembemsi ama nişan değildi sanki adet başlangıcı yada sonlara doğru gibi bi lekeydi ve ben duşa girdim 5-10 dakika artcakmı azalcakmı diye bakmak için ve duştan çıkınca paspasa o kandan devam akmaya başladı ve odama gidene kadar aktı ama rengi hala pembe turuncu gibiydi kırmızı değil sonra biz sağlık bakanlığı aradık ve 112’yi ve bize ankara şehir hastanesine gitmemizi söylediler tabi benim sancılar 5 dakikada bir geliyordu artık saat 7 di bu arada ve biz çantamızı eşyalarımızı alıp yola çıktık oray gelir gelmez kovidli olduğum için hemen beni bi odaya alıp muayne ettiler ve 2 parmak kadar açıklığım olduğu söylenildi saat 9 du bu arada, sonra beni 2 saat yürüttüler ve bişeyler yedim saat 11-12 gibi nst ye girdim nst de sancılar git gide arttı ve artık odaya alınmıştım yatış işlemleri vs yapılmıştı, saat 1 gibi tekrar muayne ettiklerinde 3 cm dediler ama sancılarım daha normaldi yani dayanabilir tarzındaydı saat 4 gibi 5 cm dediler ve ondan sonra sancılarım artmaya başladı ben baya kıvrandım ettim arada bi bağırdım filan ama derin derin nefes alıp vermeyi asla unutmadım sizde unutmayın çünkü sancı girdiğinde bağırmak daha çok acı veriyor nefes alıp vermek daha kolay ve hafif oluyor.. saat 6 da 7 cm dediler ve bebek hala kanala girmediği için yavaş yavaş ıkınmamı söylediler ve suyumu patlattılar heryer su ve kan olmuştu 😅 ama hiç bişey hissetmedim hatta muayne ettiklerini bile hissetmedim bi zaman sonra o ağrıdan umrumda olmadı pek neyse.. saat 8 de baktıklarında tam 10 cm olmuştu ve artık tamamen ıkınmamı istediler ve ben sonuna kadar ıkındım nefesimin sonuna kadar fakat bebek hala kanala girmemişti.. saat 22:30’a kadar ıkındım yani tam 2 buçuk saat ıkınmamın sonunda bebek hala gelmediği ve kanala girmediği için beni acil spinal sezeryana aldılar ve belden aşağı uyuşturmalı sezeryan oldum saat 23:38’de miniğim doğdu ama ben horul horul uyuyordum 😂 saat 00:20 de uyandığımda bebeğim nerde diye sorduğumda içeride seni bekliyor dediler🥰
sorularınuz varsa alabilirin hem normal doğum hem sezeryan doğum yapmış kadar oldum 😂🙈