Gurbetkusu_43 nhkgcgt Bizim de öyle oldu canım. Sıkma canını. Ne bende nede kocam da hiçbir problem yoktu. Çocuğu daha ilk aydan isteyen bir çifttik ama sorun olmadığı halde 1.5 yıl çocuğumuz olmadı. Sonra kendi kendine oldu. Ama İnan ki gerçekten şu çok doğru bir kelime “stres” çocuğu kafamızdan atamıyorduk ikimizde. Neden olmuyor diye düşünüp duruyorduk sürekli. Sonra artık eskisi kadar düşünmeyi bırakınca oldu çok şükür 😊. Sizde sıkmayın canınızı mutlaka zamanı gelince rabbim nasip eder inşallah.
Kelebekk-0307 nhkgcgt kesinlikle stres çok etkiliyor kafanız ne kadar rahat olursa o kadar kolay oluyor.
poyrazinannesi1 Stresten kaynaklı olabilir. Ben bebek düşünürken, sürekli aklımda o varken hamile kalamadım. Ne zaman aklımdan çıktı, akışına bıraktım, o zaman hamile kaldım.
Damlanur01 poyrazinannesi1 kesinlikle stres benim amcamın çocuğu olmadı ben onu çok kafalar taktım stres yaptım stres yapmayın kesinlikle
yenigebe_1 Durunbigeldim ne alaka ya kısırlık demek infertilite. Saçma sapan yorum yapıp endiselendirmeyin insanları. Herhangi bir sorun saptanırsa infertilite teşhisi konulur. Eğer Herhangi bir sıkıntı olmadığı halde 2 yıl gebe kalamiyorsa birey sebepsiz infertilite denilir. Bilip bilmeden sağdan soldan duyduklarinizla bilmişlik yapmayın.
Nesliihang Benım 1 yıl olmadı. Oldu 10 haftalıkken kalbi durdu kürtaj oldum. Kürtajdan sonra 3 ay korundum korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra hamile kaldım malesef kimyasalmış keşke 6-8 ay arası korunsaydım kimyasal geçirmezdim. Kimyasaldan sonrada 6 ay korundum korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım şuan 16 haftaya girdik heran bişi olcak korkusundan tadını bile çıkaramıyorum kürtajdan sonra çok çabuk hamile kalırsın demişti herkez inanmamıstım öylede oldu
Hayal95 nhkgcgt Canım nerdeyse 4 yıldır bize sorun yok denildi bir sürü tedavi aşılama falan denedim meğerse eşimde spermde DNA hasarı varmiş ben kendim istedim doktordan illa yapın diye ki sorunu bulduk yoksam daha geziyordum ortada bir sorun yok sürekli kendime yönelmiştim şuan eşim tedavi görüyor valla detaylı testler yapılmadan Sebepsiz infertilite denilip bırakılıyor
Yaseminf Maalesef tam 10 yıl boyunca hiç bir sebep olmaksızın yaşadım bu durumu geçtiğimiz yıl ilk defa hamile kaldım ama maalesef dusuk oldu şuan yine hamileyim çok sukur 4 aylık oldu çok zor bir durum ben kariyer peşine düştüm hiç tüp bebek denememistim geçen yıl denemek için niyet ettim bir doktora başladık bana 3 ay doğum kontrol hapı verdi horm9nlorda sorun yok ama daha iyi olabilir dedi 3 ay sonra hapı bıraktım regl olunca gel demişti doktor ama regl olmadım meğer hamileymisim. Fakat dediğim gibi düştü hemen tekrar kalirsin dedi herkes ama 6 ay bekledim olmayınca bi arkadaşım tüp bebek öncesi Zeynep kamilden rapor çıkarırsan bi çok tüp bebek merkezi yari yarıya indirim yapıyor dedi.ben de o raporu çıkarmak için başladım koşturmaya isi bıraktım sadece tek gayem hamile kalmaktı.yine hiç bir sey çıkmadı tüm tahlil ve tetkikler temiz çıktı.aşılama yapıp tüp bebeğe geçiş yapılıyor devlette ben de yaptırmaya karar verdim. İlk aşılama yapıldı ama tutmadı bi sonraki ay kendiliğinden hamile kaldım. Çünkü aklımdan çıkmıştı yumirtaliklarin 2 ay dinlenmesi gerekiyordu yoksa aşırı reaksiyon olur denmişti.aklımdan ilk gebeligimde de çıkmıştı çünkü tatildeyim nasıl olsa doktora gideceğim diyordum ve düşünmedim istemsiz. Bir de sebepsiz infertilitede bir tedaviye başlayınca genelde bisey tetikliyor hormonları böyle olan çok duydum tüp bebek dememişler aşılama denemisler tutmamış ama bi sonraki ay kendiliğinden hamile kalmış gibi gibi… benim de başıma geldi tıbba güvenin allahin izniyle bebislerimizi sağlıkla kucağımıza alalım
Usnac1995 Bizimde 7 ay olması kafama takıyodum sonra düşündüm de sorun yoksa illaki olacaktır. Bu süre içinde eşimle güzel vakit geçirelim çocuk olunca yapamayacağımız şeyleri yapalım. Çünkü çocuk çok güzel birşey olsa da bir sürü şeyden kısıtlıyor. Napim olmazsa olmasın amaaaan dedim. Kiii o zaman oldu. Hiç beklemiyordum bizde bir sorun kesin çıkacak olmayacak diye kendimi ikna etmiştim 😂 bırak olmasın 1 sene 2 sene olmasın sizde tadını çıkarın
User1244 Hayal95 canim sperm dna hasar testini nerde yaptirdin her hastahneye yapmiyor onu ozeldemj yaptırdın fiyatı ne kdrdi özelde yaptirdiysamiz
Btl_0909 nhkgcgt ben bu ay klomenle+çatlatma iğnesiyle denedik bakalım hayırlısı Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın amin🤲
cgnduru nhkgcgt canım bizimde oyleydi hicbir şey yokken olmuyordu kaç kere catlatma iğnesi oldum o zaman bile olmadı tam 1 sene 3 ay sonra hamile kaldım tedaviyide birakmistim aylar önce.. kısacası nasip vakti ne zamansa o zaman geliyor bebiş ❤ inşallah tez zamanda olur hem 1 sene falan olmamissa tedavide uygulamiyorlar normal kabul ediliyor ben tabiki doğru değil ama yalan soylemistim 1 sene oldu diye.. ilgilenmiyorlar yoksa