Deletedmom10846 Üstü ipekten, altı pamuktan kumaş. 2. Büyük harita. 3. Köse, tüysüz. Sırtında dünyayı taşıyan titan ın ismi. Sizce bu isim konulur mu. Anlama çok önem veriyorum. Sanki bu ismi koyarsam oğlum dünyanın yükünü sırtında taşır gibi hissediyorum. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz Atlas ismi ve anlamı hakkında?
Son_Almila Deletedmom10846 yanlış anlamayın ama daha anlamlı isimler var inanın bu coğrafi isimler çok yaygınlaştı ve çoğunun anlamı yok zamanınız varsa düşünün derim
Son_Almila Deletedmom10846 kuzey, güney, doğu, Batı, kendi yeğenimin ismi de dahil Ayaz, bulut, rüzgar, poyraz, kumsal, atlas, uzay isimleri bana çok anlamlı gelmiyor
twinboymama Deletedmom10846 herkesin kendi tercihi. anlama önem veriyorsanız bunları bence de koymayın. işte kuzey güney poyraz rüzgar. cocuga koyulan ismin ahirette dahi anne babanın önüne çıkacağını bildiğim için ben de tercih etmem şahsen. hz hamza gibi Allahtan başka kimseden korkmayan bir olsun bence hamza koyun ❣️ Hz ömer gibi adaletli olsun Ömer koyun. efendimiz (sav) e en cok benzeyen Musab bin umeyr sehabe gibi olsun diye Musab koyun. 🥰
Beybisininannesi Deletedmom10846 kulağına hoş geldiyse Dilin kolay cağırıyorsa (çocuğa seslenmekte gerekcek) bence çokta anlamlı olmasına gerek yok. Bizimkiler anlamlı da hayatımızda ne fark yaratıyor😅 Ayrıca yan komşumun oğlunun adı da atlas ve o kadar tatlı bi minnoş ki 💙
Deletedmom10846 Son_Almila evet bende böyle düşünüyorum yine de fikirlerinizi almak istedim. İsim bulmak çok zor😊
Deletedmom10846 twinboymama evet anlamı olan bi isim koymak istiyorum. Yine de bi sormak istedim anlayan kişilere. Sahabe ismi koymayı düşünmüyorum yalnız. Yorumunuz için teşekkür ederim 😊
atlasinannesiii Oğlumun ismini Atlas koyuyorum ama kulağına Celil Atlas (Rahman suresi’nde yer alan Celil ismi, Allah’ın isimlerinden birisidir. Yüce demektir.) okutacağım önemli olan kimlikte yazan yada sizin seslendiğiniz değil ilk kulağına okunan isimdir. Sizde böyle bişey yapabilirsiniz ☺️
Deletedmom10846 atlasinannesiii ayrı ayrı olmasını istemem aslında kulağına ne okunuyorsa bnde onu kullanmak isterim seslenmek isterim😔
Sumiire atlasinannesiii ya evlenirken dini nikah kıyıldıgında ve cenaze namazı kılınırken o kulagına okunan isimle kılınması gerektiğini biliyorsunuz dur umarım cevresine söylemez ve kendide bilmezse buyuk sıkıntı
MissBus atlasinannesiii önemli olan aslında kulağa okunan ve kimlikte yazan değil, çocuğa ya da insana diyelim asıl çağırıldığı nasıl seslenildiğidir. Ben böyle biliyorum. Atlas kulağa hoş gelen bir isim kesinlikle :)
Son_Almila Deletedmom10846 illa Kuran da geçecek diye zorunluluk yok evet İslami isimler koymak da hoş anlamlı olsun İslamla ters düşmesin kafi
Sumiire Deletedmom10846 kerem isminin anlamına bakın cok güzel benim hep hosuma gider yegenimin ismi zeki ve özgüvenli çok anlayışlı bir çocuk
Deletedmom10846 Beybisininannesi anlama takılıyorum es geçemiyorum onu kulağa hoş geliyor atlas ismi😔
Beybisininannesi Deletedmom10846 erkekte ben areni de çok beğeniyorum Çöldeki en parlak kum tanesi demek 🙂 belki fikir olur
Deletedmom10846 Beybisininannesi kulağa hoş gelmiyor bnce bu isim ısınamıyorum teşekkür ederim öneriniz için😊
LawyerEce Deletedmom10846 Benimde oğlumun adı Atlas. Ben anlam olarak bir sorun görmüyorum hem de hafif bir isim evet anlamları da çok önemli ama çok ağır anlamlı isimlerde vermeyin. Asıl insan onun ağırlığını kaldıramıyor. Kendi fikrimce çok çok ağır dini isim vermek de iyi değil ilerde çocuğun ne olacağını bilemeyiz.
Deletedmom10846 LawyerEce dini isim düşünmüyorum zaten anlamlı kulağa hoş gelen bir isim düşünüyorum ama hiçbir isme ısınamıyorum malesef 😊