Zisanince Azalttım, azaltarak bıraktım diye bir şey olduğuna pek inanmıyorum ya da bu kısa sürebilecek bir süreç değil. Ben çok küçük yaştan beri sigara kullanıyordum kimi zaman günde 1 paket kimi zaman günde 1.5 paket değişiyordu bulunduğum ortama göre ilk hamileliğimi öğrendiğimde 5 haftalık hamileydim azaltarak bırakırım dedim zaten 6. Haftada düşük yaptım maalesef ve bırakmadan devam ettim ama her zaman laf arasında konuşulurken bir daha hamile kalırsam içmem diyordum şimdi yeniden hamileyim ilk günler günde 1 tane en hafif sigaradan içtim baktım yok ben böyle giderse bunu bırakamam günde 1 tane de olsa onu içmek için saat ayarlaması falan yapıyorum en son paket bitince bir daha almayacağım dedim ve dışarı çıkmadım, sigara içen arkadaşlarımla görüşmedim, her aklıma geldiğinde bebek hakkında araştırma yaptım 5-6 gün sonunda aklıma gelmemeye başladı çünkü bulantılarım hat safhada yemek bile yiyemiyorum ki sigara içeyim gerçi bulantım olmasada bırakırdım bu bebek için çok bekledim, çok gözyaşı döktüm, çok emek verdim, çok dualar ettim… Benim keyfim onun sağlığından önemli değil, olamazda. Bugün bir sorun olmadan sağlıkla doğsalar bile ileriye dönük maalesef ciddi hasarlar olabilir, sizi çok iyi anlıyorum ve zor olduğunu biliyorum ama en azından hamilelik ve emzirme sürecinde bu işi bitirebildiğiniz kadar erken bitirin. Şu an çocuğunuzu kucağınızda hayal edin ve sigara içip ağzına burnuna üflüyorsunuz işte karnınızdayken içmekten hiçbir farkı yok. Umarım bir an önce bırakabilirsiniz.❤️