Ayb Herkese merhaba sürekli hem forumda ve doşsrıda denk geliyorum. Montessori yatağı odası dolabı oyuncağı vb. Ancak bazı ürünlerin ve bazı fikirlerin montessori yaklaşımıyla uzaktan yakından alakası olmadığını da görüyorum. Montessori yaklaşımı italyanın ilk kadın tıp doktpru taradından geliştirilmiş bir eğitim yaklaşımıdır. Bu yaklaşımı, felsefesini neyin ne için yapıldığını bilmeden odayı düzenlemek bazen avantaj değil dezavantaj bile olabilir. Her aileye uymayabilir. Bir moda akımı kesinlikle değildir. Yani montessori mobilyası diye tabir edildiği şekilde düzenleyecekseniz çocuğunuzun odasını bunda bir bütünlük olmalıdır. Mobilyalar ahşap ve boyasız olmalıdır çünkü Maria Montessori çocuğum hem sağlığına hem de gelişimine odaklandığı için doğallıktan ve sağlıklı olandan yanadır. Gibi gibi pek çok şey. Özetle bu yöntemi gerçekten merak edip benimsemek isteyenlere yol gösterip sorularını cevaplayabilirim. sevgiler
gonulcelen Ayb bu eğitim bide sadece oda kurmakla da olmuyor bunu birçok alanda uygulamak lazım aile yapısı yetiştirme şekli koşulu vs birçok anlamda bu konuda eksiğiz. Şuan görsellikten dolayı tercih ediliyor acıkcası
Ayb gonulcelen çok haklısınız malesef bu gibi sımıntılara çok şahit olduğum için yazma ihtiyacı duydum zaten moda akımı gibi algılayanlar var.