Nursema99 28 haftalık gebeyim kızlar bugün titreme terleme şikayetm vardı ayağa kalkınca birden yere düştm kafamı çarptm onn üstüne 2 kere falan kustm doktora geldk emarla tomografi istedi hiç nişey olmaz bebeğine dedi çektirdm daha önce bu durumu yaşayan çektiren varmı
Nursema99 Deletedmom455465 ben bebeğe bi etkisi. Varmı diye korkuyorm doktorşar yokmdedi ama emar ve tomografi yüzünden bebeğime bişey olursa çok üzülürüm 😔
Mrvnehir208 Nursema99 ben gebelikte hiç yaptirmadim ama şöyle duyumlar çok aldim mecbur kalındığı takdirde artik teknoloji çok gelişti öyle bi ayarlıyor ki bebeğe hiç zarari olmuyo…. hem bebeğe zararı olan biseyi sana yapmazlar ki yapmak zorunda kalsalar da senden onay alırlar öyle yaparlar
Anne1010 Canım ben dün mr a girdim yüksek riskli gebelik bölümü, ortapedi, ve fizik tedavi onaylı. Bende çok koktum fakat mr da sandığımız gibi radyasyon yokmuş ve olmayan bişeyin bebeğe zararı dokunmaz. Tomografi hakkında bilgim yok.
[silindi] Ne demek zararı yok tabiki tomografi zararlı üç aydan sonra mrda sıkıntı yok o tamam ama tomografi de hiçbir cihazda olmadığı kadar radyasyon var ben radyoloji teknikeriyim bunlari ben çekiyorum şahsen boyle bir durumda mr yeterli olurdu zaten..
verve Sizce doktor bebeğe zararı olsa yapalım der mi? Allah aşkına Burak’ın artık şu tavrı , güvenin doktorlara.
[silindi] Nursema99 çok ilginç…benim de karşıma çok çıktı böyle vakalar ama doktora söylediğimde mr çekilsin sadece yeterli olur demişti kimse riske atmaz zaten ama bilemedim…Olan olmuş siz bidaha kesinlikle radyoloji ünitesinin dahi önünden geçmeyin yazık bebeğinize Allah korusun…Bol su için artı süt yoğurt tüketin açık havada durun üzerinizdeki radyasyon gitsin… Geçmiş olsun 😌
CansuDRY [silindi] Oğluma ultrason çekilecekti bugün. Röntgen, Bilgisayarlı Tomografi ve Ultrason odaları yanyanaydı. Para ödemesi yapılan yer ve hastaların oturduğu yer de tam bu üç odanın ortasındaydı. O katta 45 dakika kaldım. Bt odası önünde beklemek de zararlı mı?
Nursema99 CansuDRY bt çekilme esnasında radyasyon yayar genel olarak da çekim esnasında kapı kapalı olur içinizi ferah tutun 🥰
[silindi] Ya zaten günlük o radyasyona maruz kalmıyorsaniz bir şey olmaz Allah’ın izniyle,yinede olabildiğince uzak olun böyle durumlarda ve bazı bilincsiz calisanlar kapı açık çekim yapıyor görürseniz uyarın ve uzaklaşın ordan..çok geçmiş olsun 🙏
CansuDRY [silindi] Ben olabildiğince uzakta durdum. Ödeme yaparken 2 dakika kadar bt’bin tam önünde durdum. Çekim yapılan odaların kapıları kapalıydı ama BT görüntüleme odasının kapısı açıktı. Sonradan düşününce daha dikkatli olmadığıma üzüldüm. Çok teşekkür ederim.🙏🏻
CansuDRY Nursema99 Evet kapı hep kapalıydı. Işıklı uyarı da vardı. Ben olabildiğinde uzakta durdum. Hiç oturmadım orada. Ödeme yapmak için 2 dakika kadar BT kapısı önünde durdum. Çok teşekkür ederim.🙏🏻😊
[silindi] CansuDRY kapı kapalıysa çok sorun olmaz çünkü odaların bütün duvarı kapısı kurşun kaplı yani radyasyon geçirmez lakin çekim bitince hastayi vs cikarirken illa ki kapı açılıp kapanıyor o zaman dışarı sızma durumu oluyor siz yine de olabildiğince uzak durun byle durumlarda 🙏🙏 rica ederim ❣️