33+2 de nst de sancılarım çıkmıştı, doktorum hemen yatış verdi. 2 gece hastanede yattım,ciğer geliştirici vuruldum,sancı durdurucu ilaç takviyesi aldım,serumlar falan derken taburcu oldum. 34+5 te randevu için hastaneye gittim,nst de aşırı sancım çıktı, açıklık var mı diye doktorum alttan muayene etti, açıklığım yoktu. Yine yatış verdi,duruma göre perşembe doğum olur dedi. Pazartesi yatisim gerçekleşti,serumlar,nst falan derken yine sancılarım durmadı malesef. Bu arada 8 cm uzunluğunda miyomum vardı ve doktorum normal doğum için sıkıntılı olabileceğini söylemişti ki zaten ben de normal doğum istemiyordum. Aynı zamanda bebeğimin kafası 2 hafta önde gidiyordu,doktorum normal doğumu zorlar demişti. Pazartesi yani yatisimin gerçekleştiği gün biz zaten bütün eşyalarımızı getirdik hastaneye,odada yanima başka hasta vermediler annem refakatçi kaldı eşim hep bekledi,bu arada devlet hastanesi 🙂 doktorum da sanki özel hastanedeki doktorlar gibi o kadar iyiki anlatamam. Gece acil bir şey olursa diye telefon numarasını bile verdi,devlet hastanesinede 30.haftada gitmeye başladım. Önceden özel hastaneye takipliydim,malum yılbaşından sonra fiyatlar aşırı artınca bıraktım. Perşembe sabah 9 a doğru hemşireler beni hazırladı,varis çorabı giydirdiler,9 da hadi gidiyoruz dediler,korkum başladı,hayatta da hep evhamli biriyimdir. Ameliyathaneye çıktık,anestezi doktoru belimden iğne yaptı,spinal anestezi oldum. Hemen ayaklarım uyuştu ama ben parmaklarımı kimildatamiyorum diye çok gerildim 😄 uyustuktan sonra sondami taktılar,başımda tansiyonumu ve nabzımı kontrol eden görevli çok iyidi, ameliyat sırasında midem çok bulandi,hemen seruma iğne kattı. Neyse bebeğim doğdu, doktorumla birlikte fotoğraf çektirdik🙂 sonra temizleyip getirdiler,temas ettik, offf aşırı değişik bir duygu♥️ bu benden mi çıktı oluyor insan. Bebeğimin hırıltısi vardı ,duruma göre yanına veririz ama ilk önce çocuk doktoru görecek dediler. Bu aralar ben de evham devam ediyor,bitmedi mi ne kadar kaldı bilmem ne?Neyse miyomumu almadı doktorum hem ameliyat süresi uzar hem de çok kanamam olur diye 😪 çıktım ameliyattan ,valla bana göre böyle bir acı yok😭 acı esigim çok düşük sanırım.Asiri ağrım oldu, bebeğimi kuveze aldılar,burnuna oksijen baglamislar solunum sıkıntısı olduğu için. Bugün 2.günüm , dün 3 kere yürüdüm,bebeğim için yenidogana çağırdilar. Süt istediler ama malesef gelmedi,pompayla denedik çıkmadı,elle sıkıp çay kaşığıyla topladık öyle verdik. Bugün de emzirmek için çağırıyorlar,silikon göğüs ucu takıyorum onunla daha rahat emiyor, çünkü göğüs ucum yok. Ben yarın taburcu oluyorum ama bebeğimin ne zaman çıkacağı belli değil, burnuna takılan solunum borusunu çıkarmışlar,doktor telaslanacak bir durum yok dedi ama bekliyoruz bakalım. Güzel bir duygu ama acılı 😪 Allah doğum yapacak herkesin yardımcısı olsun 🙏🏻 bebişim için dualarınızı bekliyorum ♥️