Yildizparlak Edaytac merhaba bir dış gebelikte ben geçirdim sadece baş dönmem ve tansiyonum düşüyordu benim canım bunda kese tüplere yerlesiyor genelde orada büyüdüğü için tüpü yırtıp iç kanama riskin oluyor kanama başlamadan methotrate diye bir iğne vurup dış gebeligi sonlandırıliyor ama tehlikeli bir şey hastahaneye yatiriyorlar seni
ozlem_d Çok yoğun bir kanamam oldu bir anda. Parça parça bir şeyler bile döküyordum afedersin. Ne olduğunu anlamak için o halde alttan muayene ettiler kese görünüyordu ama burada tutunamaz dediler. İki doz metotreksat işe yaramadı, kürtaj oldum.
Edaytac ozlem_d geçmiş olsun benim kanama yok kese göründü doktor dış gebelikten şüpheleniyorum dedi neye göre dedi anlamadm zaten , umarım sorun yoktur 😖
ozlem_d İnşallah değildir. İsterseniz emin olmak için bir doktora daha gidin. Bende de anlayamadılar ilk başta, birkaç doktor baktı en son dış gebelik diyebildiler.
ozlem_d anneligeadimadim Dış gebelikte de kese oluşuyor. Hatta çok uzun zaman sonra bile fark edildiği oluyor. İnternette çok fazla case report var. Bende kalp atışı var mı diye bile bakmışlardı. Neyseki yoktu
Edaytac anneligeadimadim kese görünüp dış gebelik yaşayan çok duydum bilemiyorum Pazartesi gel dedi dua edin bana lütfen
anneligeadimadim ozlem_d dış gebelikte kese oluşuyor ama tüplerde oluşuyor o yüzden adı dış gebelik oluyor diye biliyorum hatta doktorlar keseyi görmedikleri için dış gebelikten şüpheleniyorlar 🧐
ozlem_d anneligeadimadim O dönem yabancı kaynaklar dahil çok okuma yaptım. Çok nadir olmakla beraber doğan bebekler bile var. Ama tabi çok nadir ve tehlikeli
ozlem_d Sadece tüplerde oluşmuyor. Servikste bile oluştuğu oluyor. Zaten kese olması gerektiği yerde olmadığı için dış gebelik deniyor.
Glsrn-77 Benim ilk gebeliğim dışgebelikti inanılmaz bir ağrı vardı kasıklarımda ne yatırıyordu ne yürütüyordu öyle sık sık dayanılmaz bir ağrı tüpteymiş meğerse kese de o yüzden gözükmedi beta hcg yüksekti düşdü sonra yğkseldi tekrar düştü en sonunda keseyi gördüğü hafta dedi tüpünü patlatmadan almamız lazım doktor laporaskopi ile hem aldı hem de kürtaj yapmıştı
Glsrn-77 Edaytac uzun sürdü keseyi bir buçuk ayda göremedi küçük olduğu için en son gördüğünde zaten ertesi güne acilen ameliyata alındım sürekli takip ettirmek gerek