Seyma55- Merhaba arkadaşlar ben 7 haftalık hamileyim bugün doktorum karaciğer enzimlerinin biraz yüksek olduğunu ve gastroenteroloji bölümüne gitmemi söyledi. Benimle aynı durumu yaşayan var mı Biraz endişeliyim.
ftmkucuk Seyma55- merhaba. Bende 5 aylık hamileyim 3 ay önce normaldi değerim. Bir kaç gün önce yaptırdığım kan testlerinde ALT değerim 40 çıktı. Max 33 olmaso gerekiyormuş sanırım. AST değerim normL 24. Doktorum yazdım sorun yok dedi. Sizin değerleriniz kaç acaba ? Kullandığınız bir ilaç varsa oda tetikleyebiliyormuş
Asilprens06 Seyma55- bebeğim şuan 27 haftalığım ama senin dönemindeyken bende aynı şeyle karşılaştım alt ast testinde en fazla 33 olması gereken şey 89 çıktı çok korktum safra kesesi bişeyine kadar baktı tam adını hatırlamıyorum sonra o dediğin bölüme yönlendirdi işte 1000 tl de ona baydım kan aldı ultrasonla karaciğerime baktı ve dediği tek şey hamilelikten olabilir kızartmadan uzak dur dedi karaciğer yağlanırmış gebelikte buna çok yatkın olurmuş patates haşlayıp yedim sürekli zamanla geçti şuan 29 filandı en son❤️ Asla strese sokma kendini 🥰
busraydnc Seyma55- merhabalar konu uzun zaman olmuş ama değerleriniz daha sonra düştü mü acaba bende 7 haftalık gebeyim alt 91 ast 40 çıktı çok endişeliyim enginar da sevmem pek ama yediklerime dikkat ediyorum siz ne yaptınız
Seyma55- ftmkucuk miğde koruyucu ve folik asit kullanıyorum. doktoruma söyledim bunların etkisi olmaz dedi. 33 olması gereken AST değerim 52 . 32 olması gereken ALT değerim 33 çıktı.
ftmkucuk Seyma55- aslında sizinde çok yüksem değil. Neden direk yönlendirdi doktorunuz anlamadım bir iki hafta sonra tekrarlarısnız testi ben öyle yapacağım.
Seyma55- ftmkucuk Evet çok da yüksek değil internetten araştırdım hamilelikte biraz yüksek olması normal karsilaniyormuş . bende 10 gün sonra başka bir doktora girmeyi düşünüyorum pek memnun kalmadım doktorumdan
ftmkucuk Seyma55- ben sağlık ocağında yaptırdım testimi. Özeldeki takio doktorum sorun görmedi. Bu değerlerin ikisinin birden 200 lerde 300 lerde olan var Allah korusun. Bolca su, limonlu su,sarımsak , enginar tüketebiliriniz.
Asilprens06 Asilprens06 ayrıca zamanında çok ilaç tükettiysen alkol tükettiysen sigara içiyorsan bunlarda tetikliyormuş❤️ Enginar seviyorsan yiyebilirsin çok iyi geliyor ❤️
ftmkucuk Asilprens06 bazır doktorların ortalığı hemen galeyana vermesi😑 hamilelik yeterince hassas bir süreç zaten kan değerlerimizde aydan aya bile sürekli oynamalar oluyor. Benımde 40 çıkmasına rağmen aklıma takıldı. Ama içimi rahatlattınız 🌸
Asilprens06 ftmkucuk gerçekten öylr bebeğim ya gereksiz yere korkutuyorlar bazen her şeyin çözümü var stres yapma sakın sağlıklı beslenmeye devaaaaaaam💕🌸😁