Öncelikle doğuramıyorum diye bir sürü post açıp en rahat bi şekilde doğurmam 😂😂
Günlerden salı sabah 5 e karşı adet sancıları gibi sancılarım başladı adet olucak gibiyim ama bi türlü olamıyormuş gibi dedim evet Ebru kzıına kavuşacağın gün bugün heralde hemen hastaneye gidelim diye düşünürken hep niye gidim orda tek başıma nasıl sancı çekerim dedim duş aldım evimi topladım kahvaltımı hazırladım ara ara ağrı geldikçe yürüyüş yaptım saat 3 e kadar öğlen böyle ilerlerken annem kayınvalidem kardeşim bizdede tabİ beraber sancı dklarımı sıklıgını not ediyoruz pilates topunda zıplıyorum yürüyorum falan tam uzandım dinlenicem derken imden pıt diye bişey altı gitti bacaklarımdan suyum patladı diye bağırdım hemen kalktım olduğum yerde bacaklarımı açtım tekrar duşa girdim hastaneye gittik derken saat 4 oldu acilden giriş yaptım nst muayene ye girdim 3 cm açıklık var hemen doğumhaneye cık dediler bebek kalp atışları yüksek çıktı biraz dogumhane kapısında izin verdiler biraz yürüyüş yap öyle gel diye eşim ve kardeşimle yarım saat yürüyüş yaptım öyle içeri girdim sancılarım daha daha sıklaşmıştı artık 2 dk ya inmişti muayene oldum tekrar gebe okuluna gittiğim için bana pilates topu verdiler ama önce nst dediler yattım ama nstde zor duruyorum lütfen pilates topunda durum biraz dedim kalktım kanamam başladı ara ara mide bulantısı tabi zorlandım bütün motivasyonum çöp oldu sanki hiç gelişme yok hep kanama bebeğimde kakasını yapmıştı suyu hep kirli geliyordu iyice düştüm bi anda ebeyi çağırıp ben ailemle konuşmak istiyorum 5 dk dedim zor gittim yanlarına sadece 5 dk hemen dedi gittim yalvardık nolur ben dayanamıyorum sezeryana götür beni diye eşime yalvardım annelerime onlarda sabret bu kadar dayandın yapabilirsin diye bi cesaret veriyorlar ama ben kafaya koymuşum yok diyoru asla diyorum bi yandan heryer kan oluyor güvenlik alıp götürdü onunla konustm temizlikçi abla geldi odana geç canım ama böyle olmaz dedi biraz onunla konuşup yanımda olmasını istedim o sancıyla derken doktor çağırdı gel kanamana bakıp muayene edicem dedi gittim bi umutla 3 cm dedi hla 2 saat geçmişti bana göre bir türlü geçmiyordu sancılar daha sık olmaya başladı odama gittim nstye tekrar bağladılar kanamam hla devam ediyordu saat 8 oldu ebe geldi nolur o doktor bilmiyor 2 saattir hiç gelişme yok gel sen bide bak 1 saat daha geçti nolur dedim 7 cm dedi ben şok tekrar bi motivasyon oldum bi yapabilirsin Ebru kazına kavusucaksın demeye kalmadan bana ıkınma hissi geldi ıkınıcm dedim ebe ıkınma daha çok erken 10 cm olunca ıkın dedi ben duramıyordum tuvaletim var gibi biraz ıkındım sancımı öyle çektim derken ciddi bi ıkınma geldi yarım saat sonra 9 a 15 kala tekrar gelip herşeyi hazırladılar açıklıgıma bakmadan bebeğin kafası gözüküyor dedi ebe bütün epizyotomi malzemelerini açtı bacaklarımı çatala yerleştirdi ıkınmam gerektiğini söyledi ama simdi değil sabret dedi hemen kesi açtılar 6 dikişli kadar çok değil asla hissetmedim o ara bi kaç defa ıkındım herkes toplandı ebeler doktorlar bi doktor karnıma bastırdı yavaş yavaş nefesini tut ve bırakmadan ıkın dedi gücüm kalmamıştı artık o derece ıkınıyordum 5 6 ıkınmaya çok güçlü bi şekilde bebeğimin kafası çıktı 2 ıkınmaya omuzları derken bi anda gözlerimi açtıgımda bebeğimi omzumda buldum sıcacık ve o kadar güzeldi ki o sancı bi anda bitti gitti duru diye hep kızımı sayıkladım onu çok sevdiğimi yanında olduğumu söyledim ve 9 ü 6 geçe bebeğimi kucağıma almıstm dikişlerim yarım saat sürdü temizlenmesi falan o ara o sancıda bagırdıgım doktorlar ebelere o kadar dua ettim ki çok güzel ve hafif bi doğumdu hepsi bebeğimi tek tek sevdi ben sandalyeye oturdum ve kucağıma giydirip verdiler o 3 saat önce sezeryan diye ağladığım kocamın annelerimin karsısına bebeğimle birlikte çıktım çok çok şükür ikimizde çok iyiyiz sadece bende gebelik zehirlenmesi diye bişey çıktı hastanede 1 gün fazladan kaldık bebeğimde hiçbişey yok sütüm gelmedi daha 2. Gün olucak ne yapıcagımı bilmiyorum cok güzel emiyor ama boş gibi evime gidip güzel bi duş alıp bebeğimi emzirmek istiyorum artık
KISACA ASLA VE ASLA KORKMAYIN O SANCILAR BÜYÜK DEĞİL SİZ BÜYÜKSÜNÜZ BEBEĞİNİZ VE SİZ BEBEĞİNİZLE KONUŞUN DUALAR EDİN ÜSTESİNDEN HER TÜRLÜ GELİRSİNİZ HAMİLELİĞİNİZİ HEP MERDİVENLERDE YÜRÜYÜŞLERDE VE PİLATES TOPUNDA GEÇİRİN BİRDE BEN AHUDUDU YAPRAĞI ÇAYI İÇMİŞTİM DOĞUMA GİTMEDEN ÖNCE ONUNDA FAYDASININ ÇOK OLDUĞUNA İNANIYORUM NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUM AMA ALLAH HERKESE BU DUYGUYU TADSIN VE RABBİM HERKESİ Bİ AVAZDA KURTARSIN İNŞALLAH HERKESE BENİM GİBİ DOĞUMLAR NASİP ETSİN 🤲🏻🤲🏻🤲🏻♥️♥️♥️