miniktirtilim Allah kolaylık versin. Bilirim bu durumu, ben de kızım 14 aylıkken öğrenmiştim 2.gebeliğimi. Öğrendiğim gibi kesmek istemedim. O da tam bir meme bağımlısıydı. Geceleri sürekli göğsümde uyumasından ben uykusuz kalıyordum. Zaten gebe olmasam da 16-17.ay gibi kesmek istiyordum çünkü hiçbir şey yemiyordu sadece memeyle iki üç öğün geçiriyordu, bu da aşırı kilo kaybına yol açtı.
Ben göğsüme hiçbişey sürmedim. Bu kadar meme bağımlısıyken onda travma oluşturmak istemedim. Günde 10 kere emiyorsa yavaş yavaş azaltmaya başladım hem benim için de iyi oldu, süt dolmadı göğsüm, hem kendi fizyolojimi hem bebeğimi alıştırarak bitirdik biz bu süreci.
Mesela Pazartesi günü gündüz 8 kere emzirdim gece emmesine bu arada devam ettik.
Salı günü 6 ya düşürdüm diğer öğünleri hep oyalarak, oyun oynatarak atlattık. Dışarı çıktık, kuzenleriyle vakit geçirdik, markete gittik, hep bi dikkatini dağıtma durumu vardı yani.
Çarşamba günü 4 e düşürdüm yine aynı öğünlerde yemeklerini oyunlarla şarkılarla yedirdim. Gelip açıyordu göğsümü ama annecim süt bitmiş, bi sonrakinde emebilirsin ancak diyip kapatıyordum tabi ağlıyordu hemen bir oyun kurup eğlendiriyordum unutuyordu memeyi.
Cuma günü artık gündüz emmesini tamamen bırakmıştı. Gece emmesini de cumadan bir sonraki pazartesiye kadar uzattım ama 3 kere emiyorsa önce birinde su verdim, ikinci gece ikisinde su verdim. Üçüncü gece de aynı şekilde, artık dördüncü gece biraz ağladı ama tüm isteklerinde su verdim ve bizim sürecimiz böylelikle tamamlanmış oldu Allahın da yardımıyla. Çünkü her gören nasıl yapacaksın bu çocuk çok memeye bağımlı asla bırakmaz diyordu ki ben de öyle düşünüyordum ama rabbim kolaylığını verdi. Herkes şok oldu bıraktığını öğrenince