Zelaldua evet kendim yapacağım. Kegel egzersizi dediğimiz şey vajinal kaslarımızı kasıp bir süre tutup bırakmak şeklinde oluyor. Hani bazen idrarımızı tutuyoruz ya öyle düşünün. Asansör kegel diye bir durum var. Önce vajinanın en dış kısmındaki kasları kasıyoruz, sonra bir içerideki kasları kasıyoruz, en son rahme en yakın olan kısmı kasıyoruz, birkaç saniye öyle kalıp sonra yavaş yavaş bırakıyoruz. Bunu ben gün içinde aklıma geldikçe yapıyorum. Perine masajını ise banyo yaptıktan, vajinanın ve ellerimizin temiz olduğuna emin olduğumuzda yapabiliyoruz. Tırnaklarımız kısa olmalı. Yere küçük bir ayna koyup aynadan yardım alabiliriz. İşaret parmağımıza bir miktar Hindistan cevizi yağı, badem yağı veya zeytinyağı sürüyoruz. Vajina girişimizin alt kısmına parmağımızı götürüp hafif hafif bastırıyoruz. Orayı esnetmeye çalışıyoruz. İlk gün sadece alt bölgeyi iki üç dk kadar aşağı doğru esnetmeye çabalıyoruz. Diğer günler saat 3 ve 9 yönüne doğru olan bölgelerin arasına hafifçe bastırarak baskı uyguluyoruz. Gebe eğitim okulunda öğrenmiştim. Dur linkini de paylaşayım seninle. Orada nasıl yapacağın gözünde daha iyi canlanır. ☺️