Belki bir umut olur diye sizlerle bu sürecimi paylaşmak istedim.
27 yaşındayım ve 2015 de eşimle evlendim 4 sene boyunca hamile kalamadım, doktorlar ikimizdede bir sorun olmadığını söylediği halde olmuyordu (evlenmeden önce çikolata kisti vardı ve çocuğumun olmayacağını söylemişlerdi ama sonrasında herşey yolunda denildi kendiliğinden) . Hergece tek duam bi bebeğim olmasıydı bi çok doktor gezdim 2019 da son olarak gittiğim doktor (Ocak 2019) aşılama deneyelim dedi tabiki öncesinde yumurtlamaları takip etmemi söyledi ki zaten ediyordum ve adetimde düzenliydi. Eh iyi dedik eşimle şubattan itibaren takip edecektim ocakta doğum günümde eşim bana süpriz tatil için otel tutmuş gittik geldik şubatta adetim gelmedi hiç gecikme yaşamadığım için anında test yaptım daha doğrusu eşim eve test alıp geldi içinde bi şüphe olduğunu söyledi test yapmamı söyledi sonuç positivdi inanamadık hemen doktoru aradık 1 hafta sonraya randevu verdi beklemek bile istemedik o gün direk hastaneye gittik ve hamileydim. Çok mutlu olduk tabi herşey çok güzeldi kontroller hep iyiydi bebeğim çok sağlıklıydı derken mayısta idrar yolu enfeksiyonu oldum ve zorlu süreç başladı bizim için sürekli hastanelerde yattım kanamam başladı derken suyum azalmaya başladı ve malesef haziran 2019 bebeğimi kaybettim normal doğum yaptım. Sonra yine sil baştan aynı süreç hiç durmadan korunmadan ki zaten biz hiç bi zaman korunmadık yine olmuyordu, bu sefer folik tüplerime bile bakıldı acaba tıkanıklık mı oldu vs ama yine herşey yolundaydı ve yazın 2021 Ağustos ayında Türkiye’ye tatile gittik 3 farklı şehirde farklı doktorlara göründüm 3 üde yaşınız geçiyor olsaydı olurdu herşey yolunda ise boşa beklemeye gerek yok tüp bebek dedi e ben yine ümidi kestim doya doya tatilimi yaptım dedim olmayacak zaten 3 hafta boyunca hergün şişe şişe alkol tabi alkol sonrası baş ağrısı yüzünden hergün ağrı kesici , denizde su sporlorının hepsini yaptık havalarda uçtum denize fırlatıldım her gece dışarda vs yani doya doya bi tatil yaptık ve geri geldik 8 ayın sonunda evimize eşimle ama nedense ümidi kesmemize rahmen arada çocuk konusu geçiyordu işte erkek olursa ismi sen seç kız olursa ben güya 12. Ayda tüp bebeğe gitçez millet bana ikizler yaptır felan diyor bende ama pek oralı değildim eşime dedim Ocak doğum günüme kadar yine hamile kalmazsam evlatlık alalım derken aradan 1 hafta geçti ve adetim yine gelmedi. Türkiye’deyken fazla fazla hamilelik testi almıştım dedim bi yapayım neden gelmedi dün gelmesi gerekiyor ama hiç adet ağrısı felanda yok yaptım positiv meğer ben hamile kalmışım bile yine tatilde tabi yine inanmadım 3 test daha yaptım hatta sonra Türkiye’deki teyzelerimi aradım birlikte daha 3 hafta önce doktor doktor gezip hepsinden ümitsiz döndüğümüz teyzelerime dedim bu testlerin yanılma payı olabilirmi hepsi şok oldu dediler olamaz.. şimdi ise son 90 günümüz kaldı inşallah kızımızı kucağımıza almaya .. tabiki halen ister istemez hep bi korku içimizde var o yüzden benim duam tüm bebek isteyenlere allahım sizlerde nasip etsin sizlerde bana dua edin lütfen sağlıklı bi şekilde kucağıma alayım. ( buarada hamilelikten ümidi kesin gerekirse tatile gidin ama hiç düşünmeden ama allahtan ümidi hiç kesmeyin Türkiye’ye gitmeden önce Meryem süresi dinlemiştim eşimede dinlettim doktorlardan çıktım ümidi kesmeme rahmen dilimde hep allahım ol derse olur gerisi allahtan çabayı bıraktım diyordum ve buna inanıyorum sizlerde mutlaka dinleyin..)
Allahım tüm isteyenlerin kucağını doldursun tez zamanda inşallah 🥰