Ceyduygu Merhabalar :) Rahim ağzı kısalığım yok ama sınırda 25 mm geçen hafta doktor iğne vurdu progestan başlattı Perşembe günü kontrolüm var ama devamlı gelip giden sancılarım kasilmalarim oluyor bunlar normal mi? Sizde de oluyor mu? Aşağı da baskı hissediyorum korkuyorum açıkçası perşembeyi beklemelimiyim yoksa acile mi gideyim? Bu arada sancılarım uzaninca geçiyor
Delin02 Ceyduygu canım mutlaka git tam sınırda ve rahim ağzı birden kışlalar bir şey riske girme Bn cuma günü rahim boyu 27 m işe serkulaj oldum ve doktr riskli sınırda dedi lütfen hastaneye git
Delin02 Ceyduygu bnmde kasılmalarım oluyordu endol diye bir ilac verdiler geçti progestran kullanıyorum git mutlaka canm
Mrv1007 Ceyduygu 34. Haftamdayım benim de 25 mm çıktı sınırda dedi doktorum, bebeğin kafası cok baskı yapıyormuş maalesef. Progestan fitil kullanıyoruö, 36-37 olsun sonrasında bırakacağız fitili iki üç hafta daha kalsa iyi olur bizim için dedi doktorum.
Ceylankosova Ceyduygu kullan mutlaka ben ilk bebegimi 24+5 de rahim agzi yetmezligi ile 7 cm acilmayla erken dogurdum..suan tekrar gebeyim suan gebeligin basindan beri progeston fitil kullaniyorum. 14. Haftamdada dikis atilcak progestan rahim agzini kalinlastiriyo ve kasilmalari engelliyo sakin kendini yorcak bisey yapma
Ceyduygu Delin02 Senin de sancıların kasılmaların oluyor mu? Hastaneye yatiracaklar diye ödüm kopuyor evde oğlum var 3.5 yaşında 😔
Delin02 Ceyduygu hayır sancım degil kasılma oluyordu arada benimde 18 aylık kızım var şimdi mecbur yatman gerekirse yatcam ve serkulaj ol canm fitil serum ilac veriolar durduruyorlar kasılma devam ederse sancı yapar
Ceyduygu Mrv1007 Benim gebeliğim çoğul,kizlere hamileyim inanın 34u görsem sevinirim zaten. Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin
nurunhayali 23 haftalıkken 26 mm di bir hafta sonra 18 mm oldu serklaj yapıldı hemen. Şuan 12 mm deyiz. Progestan fitil ve proluton iğne kullanıyorum 32+5 haftalığız
nurunhayali Ceyduygu umarım korktuğun gibi değildir canım ama yinede kontrol ettirmende fayda var. Ağır işler yapmıyorum yatıyorum haftalardır yemek , wc ve hastane kontrolü dışında ayağa kalkmıyorum pek. Bazen dayanamayıp çamaşır bulaşık ev süpürme falan yapıyorum o zaman aşağıya çok baskı yapıyor bebişler 😇
FeriDee Ceyduygu merhaba benimde rahim ağzım 20mnm ölçüldü. Hastaneye yattım ama evde bnmde 3,5 yasında oğlum var. Açıklık yok ama bazen bnde altta hissediyorum. İğne verdi bide hap verdi bana progestan vermedi anlamadım. Serklaja da gerek yok dedi anlamadım gitti. Her sorduğuma serklaj demşler
Ceyduygu FeriDee Kaç gün yatırdılar sizi? Birde kaç haftalık oldunuz,benim doktorum bu saatten sonra serklaj olmaz dedi banada.
FeriDee Ceyduygu 2 gün yattım ama kendi isteğimle çıktım Serklajın da kendine göre riskleri var anlamadım her dr bişey söylüyo
Funday35 Ceyduygu sınırda rahim ağzınız bende bı acile gidin derim hemen kısalabilir rahim ağzı baskı da hissediyormuşsun
Ceyduygu Funday35 Evet yukarıda bir arkadaş yazmış bir haftada çok fazla kısalmış. Oğlumun karnını doyurup cikicam gideyim en azından içim rahat eder
elifatncr Ceyduygu magnezyum içiyor musunuz benımde oluyordu magnezyum verdi bu aylarda yalancı kasılmalar başlıyormuş o yüzdende olabilir
Ceyduygu elifatncr 15. Haftadan beri içiyorum benim çoğul gebelik olduğu için riskli zaten doktor hiçbir ağrıyı kasilmayi göz ardı etme dedi