Tazebirannee mommy6 çiğ olduğu için yasak diye biliyorum bende çok severim ama hamileliğim boyunca hiç yemedim doğumu bekliyorum bakalım 🥲
tazebiranne_hg04 mommy6 sadece istiridye, midye, karides gibi deniz ürünleri Demir açısından çok zengin olduğu için önerilmiyor 1-2 balık türü daha vardı ama ton balığı dahil değil
EdaEge mommy6 derin su balıkları agir metaller icerdikleri icin zararli diye biliyorum. Ki konserve gidalar da onerilmiyor.
gamzecee mommy6 yanlış bilgilendirmek istemiyorum dip balıkları ve konserve olduğu için yasak ama dr. Banu çiftçi okurken az yiyebilirsiniz yazıyordu belli bir miktarı vardı ama en doğrusu doktorunuza sorun
asellmom mommy6 valla ben geçen gün salatasını yapıp yedim hiçte bişey olmadı internette de yenmez yazmıyor çok zararlı olsa yenmez yazardı ama işin doğrusunu bilemem tabi
_Lavinya mommy6 Ben haftada bir iki kez yiyorum. Açıkçası OMEGA açısından zengin diye biliyoru. Yenmez olarak hiç görmedim ben🤭 yine de siz bilirsiniz. 🤭
cgnduru _Lavinya canım balık çok saglikli ama konserve ton balığı maalesef metal içerdiği için tavsiye edilmiyor yemişsin artık inşallah bir şey olmaz bebise ama hamile diyetisyenleri vs bile kesinlikle yasakliyor… balığı fırında ızgara olarak falan yesen daha iyi olur ❤❤
Seymaben mommy6 Ay sura bekliyim hamileligimin basindan beri yemek istiyorum ama yenmez diye biliyorum 😅hatta esime hep diyorum dogumdan sonra ilk yiyicegim sey koca bi kase ton balikli salata olcak diye😅😅😅
_Lavinya cgnduru Metal dediğiniz civa biliyorum. Yani farklı bişey yemeden önce biraz arastirip öyle yemeye çalışıyorum. Ama ton balığı kapsamında birçok balık çeşidi var. Konserve olan benim bildiğim en az civa miktarına sahip olan. Yine de tavsiyeniz için teşekkür ederim ☺️🌸