carpediem__ İkili tarama testi yaptıranlar yazabilir mi acaba..ense kalınlığı burun kemiği ölçüleri ne olmalı, kan da nelere bakılıyor, sonuçlar ne zaman belli oluyor süreç nasıl ilerliyor
Cano26 carpediem__ 1 saat önce hastanedeydim 12+1 haftafayım ikili tarama verdim bende 2 gün sonra çıkacak ense kalınlığı 1 çıktı doktor 2 nin üstünde çıkarsa sorun vardır dedi burun kemiğide normaldi
Lavinia_35 carpediem__ ultrasonda her şey normal çok sağlıklı ense kalınlığı burun kemiği iyi dedi kanda 800 de 1 az riskli çıktı bunda yanılma payı yüksek olduğu için 4 şu falan yaptırmadım zaten ultrasonda güzel dedi hem 800/1 diye Gerisi Allahtan Buradakilere de danıştım herkeste azda olsa risk çıkıyor böyle çıkışta sağlıklı doğuran çok dediler
Ceylankosova Ben ayin 3 unde ultrasona girdigimde ense kalinligi 3 mm burun kemigi bi yok dedi bi basik dedi.. down sendromu olabilir dedi perinatolojoye gonderdi oda ayni seyi soyledi sivi almalari gerektigini soyledi kabul etmedim baska bi yerde fetal dna icin kan verdim sonuc bekliyorum..
Elif_avc_ Ceylankosova bak canım. Benımde ultrasonda baktı doktor ense kalınlığı. Burun kemıgı ve çene kemıgı. Gayet ıyı dedı. Olmadı gerektıgı gıbı dedı. Ama göbegınde. Delik var dedı Bu fıtıkta. Olabılır. Dedi. Bunlar ıkı çeşit. Dedı. Tüm bagırsakları bobreklerı falan. Dışında dogabılır dedı yanı. Bebegın. Gobegınde. Ince bı kese ıcetısınde. Dogabılır dedı benıde Perıtonolojiye. Gonderdı oda baktı herşey ıyı dedı. Gobegınde delıkten bahsetti bu durumda. Dawom. Sendromlu olma olasılığı. Olabılıyor dedı. Kromozom sayısı duşuk olduğu için dedı. Sıvı alıncak parça alıncak dedı. Elıme. Dawom sendurumlu yazılı. Kağıtlar falan verdı. Ama asla sıvı ve parça aldırmadım. Bırde doktorlar ultrasonda. Yanılma payı çok yüksek dıye velırtıyorlat. Ikılı testte verdım bakalım orda ne çıkacak Ama yanı hıc canını sıkma. Emın ol bıze dedıklerı gıbı daha bırcok. Anne vardır. Sen kalbını. Temız tutu. Rabbım. Gönlümüze. Göre versın
Elif_avc_ Ceylankosova Bazı doktorlar sırf. Para almak ıcın ordan oraya gondeıyorlar. Hiç canını sıkma. Bn çok duydum. Çocuk madur. Aldır. Çocuk dawom sendromlu. Aldır dıyen doktorları. Ve doğan bebekler. Sapa sağlam. Sen. Olabıldıgınce sakın ol. Hergun ayetel kursını oku. Karnını sıva. Benım bebegım. İç organlatı dışında doğacak dıyor bana ama rabbım kalbımı bılıyor. HIç kötülük yok kötü düşünmüyorum sen nasıl düşünürsen öyle okur canım
Ceylankosova Elif_avc_ ogunden beri duamu hic eksik etmiyorumda bunu duymjs olmak ve beklemek cok zor 11+5 di baktiklarinda burun kemigi biri yok dedi biri basik dedi biri kucuk dedi ama tum doktorlarin en net dedigi sey 3mm ense kalinligiydi. Duzelir mi diyorum hayir diyolar ama burda okuyorum birinin bebeginde duzelmis anlamiyorum neye inancagimi sasirdim tabiki ne gelirse Allah tan anne olarak evladim saglikli olsun istiyosun
Gulibikkk Bende 13 haftalıkken yaptırdım ikili testi. Burun kemiği oluşmuştu. Ense kalınlığı haftasına göre en fazla 3 mm olabilirmiş benim 2.5 çıkmıştı. Sonucum temiz geldi. Pazartesi kan verdim cuma günü sonuç çıkmıştı.
Elif_avc_ Ceylankosova Ya dıyorum ya sana. Daha bebegın de çok yenı. Daha minicik duzelır o. Bazı doktorlar. Saçma. Sapan yorum yapıyorlar. İnsanların. Pıskolojisiyke oynuyorlar emın ol. Duzelır. İnşallah ama ben. Bu doktorları cıdden anlamıyorum. Banada öyle dedıler. Mesela. Karındakı iç orgnalarla o hastalık ne alaka. Nr tessişi. Koyuyorlar. Hıc canınızı. Sıkmayın rabbim hayırlısıyla. Kucağımıza almayı nasup etsın inşallah. Öyle bıley okursa. Buda rabbımın. Bize hediyesi. Sitem edemeyız. Rabbım neyı laik görürse Onu nasıp etsin inşallah. Sen herzaöan. Gönlünü. Rahat. Tut. Dua ederım sana. Rabbim yerini buldursun.
Ceylankosova Elif_avc_ Allah razi olsun duanizi eksik etmeyij🙏🏼🙏🏼 basimdan gecen kotu olaydan sonra bunu beklemek agir geliyo okadar.. Allah kimseyi evladiyla sinamasin hep guzel gunlerini gostersim Allah