Ezgisrerkli Günayın anne adayları ve anneler, bugün kontrolüm vardı 32+4 haftalığız. Doktor bebeğimin karın çevresini küçük ölçtü, erken doğuma sebep olabilirmiş. Böyle bir problem yaşayan oldu mu acaba ? Moralim bozuldu..
blueberyy00 Ezgisrerkli kaç hafta küçük ölçtü benim de 27. Haftada iki hafta geriydi sonra 1 haftaya düştü şimdi haftasını yakaladı 2 haftanın üzerine çıkmazsa normal diye biliyorum
Cagla47 Ezgisrerkli endişelenmeyin benim bebeğimin de karın çevresi 2 hafta küçüktü kilosu boyu da geriden geliyordu. Beslenmeme dikkat ederek haftasını yakaladık.
Filizz123 Ezgisrerkli hayır bu erken doğuma sebep değil benim ilk oğlumda 2 hafta geriden geliyodu sadce brz minyon oluyolar o kdr
Ezgisrerkli blueberyy00 Onu tam olarak söylemedi ama anladığım kadarıyla sanırım 2 hafta küçük ölçtü, kan ve nst istedi, öğleden sonra sonuç göstereceğim bakalım ne diyecek ama üzüldüm ya
blueberyy00 Ezgisrerkli üzülme korkma benimki de küçük çıkmıştı doktor sadece biraz ince yapılı bir bebek olacak gibi dedi çok şükür ki 31 olduk geçen gittiğimde toparlamisti eger düzelme yada sabit kalmayip gerilik artarsa riskli bunu da düşünüp kendini strese sokma beslenmene dikkat et sen
Ezgisrerkli blueberyy00 Beslenmemle ilgili çok şükür bir sıkıntı yok aksine fazla besleniyorum 20 kiloya yakın kilo aldım ama işte hem ilk gebeliğim hemde bu haftaya kadar ilk defa böyle bir şey duydum o yüzden moralim bozuldu. Pek bir zamanda yok ama inşAllah düzelir 🤲🏻
Ezgisrerkli Cagla47 Tansiyon veya şeker hastalığından olur dedi bende ikiside yok, çok kilo aldım ondan mı oldu acaba diye düşünüyorum ama bilemedim
Ezgisrerkli Filizz123 Tam olarak kaç hafta geride onu bilmiyorum işte, doktor asistana söylerken duydum, 32+4 haftalığız normalde ama doktorun söylediği 30+2
blueberyy00 Ezgisrerkli senin kilo Almanla alaksi yok bence kendine yükleme hayırlısı neyse o olsun de hep bende hiç kilo almadım ama kısmet bu işler bebgin kaç kg peki
sinoli Ezgisrerkli Canım bizim kilo almamız bir anlam ifade etmiyor kendimizi beslemiş oluyoruz o zaman, 35 haftaya kadar 18 kilo almışım ama bebeğimin karın çevresi 1 hafta geriden geliyor. Yani bu bizim kilo almamızla alakalı olam bir değil haftan erkense yakalamak mümkün ama benim gibi geçse biraz zor minyon bebek olup genetik yapıda da olabilir.
Ezgisrerkli blueberyy00 Tabi ki hayırlısı neyse o olsun her zaman öyle düşünüyorum, bebeğimin kilosu 1700 gram
blueberyy00 m-rve beslenmenize dikkat edin bebeğe kilo yapacak şeyler yiyin genelde öyle yapmıştım ben
m-rve m-rve sağlıklı bebeğe kilo aldıracak şeyler yedim ve çok şükür düzeldi sizde öyle yapın günde 2-3 tane muz yiyin 2 kase yoğurt ceviz fındık kaju yiyin ara öğünler de meyve yiyin günde 2 tane yumurta ve haftada 2 defa et 1-2 defa balık 1-2 defa et haşlaması yiyin çok faydası olur 👍🏻