Esranr95 Gebeliğimin başından beri belirli yerlerimde kaşıntı olıyordu ama şu bir aydır fazlasıyla kaşınıyorum 30 haftalık gebeyim doktoruma söyledim geçen hafta kan ve idrar tahlilleri verdim temiz çıktı doktorum eczaneden karışım yazdı kaşınan yerlerime sürmem için ama hiç faydası olmadı uykularım haram oldu ağlıyorum artık sinirden bu kaşıntı neden geçmiyor
Rvzel Esranr95 bende aynı olmuştum ama 36_38 haftalarda artmıştı kurdesen dedi cildiye losyon krem verdi 3-4 güne geçmişti
Nby77 Esranr95 gebelik kolestazı olabilirsiniz son aylarda ortaya çıkıyor sabaha karşı özellikle kollar ve bacaklar kaşınır yara oluşur safra asitleri testi yaptırmalısınız.. akciğer enzimlerine de bakılması gerekiyor ihmal etmeyin önemli bi durum geçmiş olsun.. ben yaşadım
Kocyigitebru Esranr95 bende çok kaşındım kollarım özellikle artık yara oldu minik minik bepanthol yeni çıkan kremi aldım kaşınınca sürdüm geçiriyor sıvı sabun şişesi gibi olan atomik ciltler için
Poyfudukk Esranr95 uyuz biraz bünyeden bünyeye değişiyor salgını varken eşim olmuştu bana da 3 ay sonra geçmişti biz o zaman uyuzdan bi haber olduğumuz için alerji falan sanmıştık cildiyeye gidince öğrendik kesin öyledir demiyorum minyatür su çiçeği gibi kabarcıklar varsa uyuz olabilir onun haricinde susuz kalmakta çatlak ve kaşıntı yapar aklıma başka seçenek gelmiyor umarım atlatırsınız 🙏🏻
Ulascemo2019 Kocyigitebru benimde kollarım ve bacaklarımda hep yara oldu kasimaktan kabuk topladı ise yarıyor mu bepontol
Gurbetkusu_43 Esranr95 Kaşıntıda döküntü falan olmuyorsa gebelik kolestazı olabilir canım. Mutlaka bunun için test yaptırman gerek. Nette gebelikte kaşıntı yazınca bile direkt gebelik kolestazı çıkıyor. Açıklması da kısaca: Gebelik kolestazı; yalnızca gebelik dönemine özgü, vücuttaki safra yollarının işlevindeki bozukluk nedeniyle kandaki safra asit miktarındaki artışa bağlı olarak çeşitli şikayetlerin ortaya çıkmasıdır. Bu şikayetlerin başında ise ciltte döküntü ve kızarıklık olmadan kaşıntı yaşanması gelir; diyor. Bende yaşadım bu durumu maalesef. Bu durum ihmal etmeye gelmiyor. Ama inşallah değilsinizdir. Eğer öyleyse de korkmayın doktorların gözetimi altında oluyorsunuz. Ve doğumunuz vaktinde değil 37/38 haftalarda gerçekleşiyor.
blueberyy00 Gurbetkusu_43 merhaba siz nasıl bir kaşıntı yasadiniz acaba bende bugün yorumlardan bakarak şüphelendim ama emin değilim dün akşamdan beri bacaklarım kollarım ayaklarımın ustu göbeğim kaşınıyor bacaklarımı kasimaktan ağladım artık duşa girip su tutuyorum azcik rahatlıyor tekrar başlıyor surmedigim krem kalmadı geçmiyor kızarıklık kabarıklik vs de yok
Gurbetkusu_43 blueberyy00 Benim ilk başlarda ayaklarımda başladı kaşıntı. Sebepsiz yere kaşıntı hissi geliyordu. Hiçbir kızarıklık döküntü olmadığı halde kaşıntı tutuyordu. Sonra kollarım kaşınmaya başladı. Ama kollarım çok fazla değildi ayaklarım daha beter durumdaydı. Göbeğim falan da kaşınmaya başladı. Ama o çatlaktan da kaynaklı olabileceğini düşündüm. Neyse bir gün şans eseri akşam acile gittim bebeğim hareket etmiyor diye. Orada hemşire şikayetlerimi sordu bide oda şüphelendi galiba söyledim hemen kan günü verildi. Sabah aç karnına kanımı verdim hemen sonuçlar çıktı. Kolestazımın olduğunu öğrendim. Ki ben ondan önce bile şüphelendim çünkü araştırmıştım şikayetlerimi. Doktorum değerlerimin çok yüksek olmamasını söylediği halde 38 haftamda doğum kararı alındı. Ve hiçbir belirti olmadan sıfır açıkla zorla normal doğum yaptırıldım. Ama şimdi iyi ki de diyorum o ayrı konu. Korkmayın eğer öyle birşey varsa bile sadece kontrollerin sıklaşıyor bebeğin durumunu yakından takip etmek için. Sonra da mecburi doğum kararı alınıyor. İnşallah öyle birşey yokturdur bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. 🥰 kaç haftalıksınız bu arada?
blueberyy00 Gurbetkusu_43 Ay inşallah yoktur ya erken doğum riskinde. Kontrollerim haftada bire düşmüş durumda zaten benimde ayaklarım daha fena üstü bacaklarım felan gece çok oldu şimdi daha iyiyim inşallah Tekrar artmaz ya yoksa bende gıdıp bir tahlil vercem
Gurbetkusu_43 blueberyy00 İlaç falan yazmadılar mı? Kaşıntı için losyon falan?! Normalde yazmaları gerekirdi. Hani ilacın %100 yararı yok kelestaz varsa ancak gebelik bitince doğumdan sonra geçiyor çünkü. Ama değerleri normalde tutmak için doğuma kadar süre idare edilsin diye ilaç tedavisi veriliyor. Eğer doktorunuz ilgisizse bunu ona iletin. Benim ki çok ilgisizdi yurt dışında olmama rağmen ki burada biz kliniklere gideriz hastahaneye acil durumlarda veya başka şikayetlerden dolayı gidebilirim. Onun harici herşeyimle kendi doğum doktorum ilgilenmek zorunda. Aynen Türkiye’deki özel klinikler gibi düşün ama devlet yani sağlık sigortanız karşılıyor herşeyi. Ama çok ilgisiz havalı bir kadındı ve ne yazık ki bunu üzülerek söylüyorum Türk’tü kendisi. Ama şimdiki doktorum farklı yabancı. İlk gebeliğimde olan biteni dosyamdan dolayı bildiği için daha 8 haftalık gebe olmama rağmen beni 2 haftada bir muayene çağırıyor. Çünkü tekrar etme olasılığı var risk durumundayım. Ama diğer Türk doktorum en basit ultrason bebeğimin videosunu çekmeme bile laf söylüyordu hemde buna hiçbir hakkı olmamasına rağmen. Eşim kuaför olduğu için gelemiyordu randevulara niye gelemiyor diğer bayanlar hep eşleriyle geliyor sizinki de işi bırakıp bi yarım saat bir saat gelsin diyordu. Sanane yani gelmiyorsa gelmiyor karısı olarak ben sorun yapmıyorum sana ne oluyor bu seni enterese etmez ki 🤦🏻♀️ Zaten çok şükür kurtuldum ondan. En başta da sevmememiştim Türk’tü diye gittim ama yanılmışım. Son haftalarda kan tahlili bile yapma gereksinimi duymadığı için onun yüzünden geç fark edildi maalesef. Bu yüzden hamilelikte her zaman iyi ve anlayışlı bir doktorun olması çok önemli. 🤷🏻♀️
blueberyy00 Gurbetkusu_43 ay gerçekten nerde olursan ol doktor işi şans işi ya üzüldüm sizin adiniza bende öyle sorumsuz doktorlara çok düştüm ama çok şükür doktorumdan çok memnunum yok yanlış anladın erken doğum riskim bu gebelik kolestazindan değil suyum fazla kasılmalarim çok oluyor onun için kontrolum haftada bire düştü şimdi de iki gündür kaşınıyorum daha gidip test vermedim yani sadece benzer şeyleri yaşadığımız için şüphelendim bende de mi var acaba diye doktoruma soyliycem mutlaka test yapar ve ilaç verir çok ilgili çok saolsun hiçbirseyi atlamamaya özen gösterir yani ben daha gebelik kolestazi mi yasiyorum bilmiyorum dün akşam başladı gidip tahlil test felan yaptırmadım
Selencnbz Esranr95 kaşıma sakın,kaşımamaya çalış,karın ,bel,basen,memeyse çatlak olur kaşırsan,vücud gerildi geriliyor kaşıntılar kaa açılmasından
Gurbetkusu_43 blueberyy00 Aha anladım. Daha yeni başladıysa kaşıntı belki kolestaz da değildir. Yediğin birşey de alerji yapmış olabilir. 😊 ama inşallah değildir. Şimdiden Rabbim kazasız belasız hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 😌♥️
ilaydakmlv Ben hala kaşınıyorum 38 haftalığım kollarım bacaklarım heryerim kaşınıyor ve kanatıyorum istemeden annem de bana hamileyken son ayında böyle olmuş
blueberyy00 Gurbetkusu_43 evet o yüzden emin olamadım öyle değil mi geçmezse pazartesi gidip test yaptircam inşallah degildir birde o eklenmez umarım ama alerji olsa kızarıklık kabarcık felan çıkar diye düşünüyorum kuru bir kaşıntı sadece kasimaktan ben kızartıyorum her yerimi bugünde kontrol edecem aynı seviyede mi gidecek acaba.. bu arada güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah