esraboyoglu95 haftamızdaydık 1 kaç gündür garip kasılmalarım vardı ama daha çok erken olduğu için doğum olacağını hiç düşünmemiştim.Her ihtimale karşı eşime bi hastaneye mi gitsek,içim hiç rahat değil dedim.Annemi de aldık hastaneye gittik.Gece olduğu için nöbetçi doktor vardı.Muayene oldum ve 3 cm açılma olduğunu,daha çok erken olduğu için tedavi altına alınmam gerektiğini söyledi.Evet gerçekten daha çok erkendi,içimi heyecan ama en çok da korku kaplamıştı.Her ihtimale karşı eşyalarımızı da getirmemiz söylendi.Evimize döndük,eşyalarımızı toparladık,hastaneye geldik.Hastaneye yatışımız gerçekleştirdikten sonra devamlı kontrol altındaydım.NST cihazı sürekli takılıydı,serumlar bitmek bilmiyordu.Sabah oldu ve kendi doktorum geldi.Gece boyunca yapılan tedavileri ve süreci öğrenip daha çok erken olduğunu ve ertelemeye çalışmalarının gerektiğini söyledi.Ama her ihtimale karşı Arya için 2 tane akciğer iğnesi yapılacağını söyledi,her an doğum gerçekleşirse nefes almada güçlük çekmemesi ve küveze girmemesi için.Bir süre sonra hemşire geldi,doğumu ertelemek için bir iğne yaptı,böylesi bir yanma yoktu,Doğum acısına eşdeğer.Bir süre sonra bir iğne daha,bir serum,bir iğne derken koskoca 3 gün geçmişti. Sürekli serum ve makineye bağlıydım ve bu bende hipertansiyon a sebep oldu.Kendimi hiç iyi hissetmiyordum ve evime gitmek istediğimi söyledim.Doktorum annemin evi hastaneye daha yakın olduğu için orada kalmamı ve Cuma günü hastaneye gelmemi,duruma göre Doğuma alacağını söyledi ve imza atarak hastaneden ayrıldım.Evde her gün düzenli olarak tansiyonum ölçülüyordu ve 16/9 dan aşağıya inmiyordu.Geçirdiğimiz 35 haftada ne mide bulantısı ne grip ne başka bişey yaşamadım.Çok sağlıklı ve sıkıntısız bi hamilelik süreci geçirdik kızımla, o da çok sağlıklı bir şekilde büyüyordu.Ama hep bir hareket halindeydi,hiç ama hiç durmak bilmiyordu.Aslında belliydi sabırsız olduğu bi an önce dünyaya gelmek için ♥️ Ve bende çok sabırsızlanıyordum onu bi an önce kucağıma alıp öpüp koklamak için 😍 Ve o büyük gün geldi çattı 02.03.2018 🥰 Sabah hastaneye gittik doktor tansiyon listeme bakıp beni doğuma alması gerektiğini söyledi ve heyecanım başlamıştı artık.Odaya alıp hazırladılar öğlen 1 de suyumu patlattılar suni sancı verdiler sürekli yürüdüm pilates topuna çıktım sancı geldikçe derin nefesle karşıladım ve akşamüstü 17.53 de kızımı kucağıma aldım 🙏🏻♥️ Doğduğu an bende yeniden doğdum bir anne olarak 🥺 O anın tarifi mümkün değil,Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah 🙏🏻 En başından beri normal doğum istiyordum Allah geri çevirmedi çok şükür 3 dikişlik kesiğim oldu estetik yapıştırma yaptı doktorum hiçbirini hissetmedim.Doğumdan sonra doğum yapan ben değildim bi gram ağrı sızı olmadı herşey eskisi gibi hatta eskisinden daha da güzeldi artık 🤩 Kızım Arya 4 yaşında ve şimdi bir kardeş bekliyor ☺️ Çok uzun oldu hakkınızı helal edin 🙏🏻 Şimdiden herkese sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum 😍