tco linki atmayı beceremedim😀😀
Tüm dünyada yayılmamasının etik sebepleri olabilir çünkü dünyadaki kadın erkek dengesini bozabilir bu bilginin yayılması. Doktorlar bnu kalıtsal hastalıkları önlemdk amacıyla kullanıyor ama erkek çocuk olsun diyen cahil adama bu bilgiyi verirseniz( tüm toplumlarda erkek çocuk cehaleti var özellikle ortadoğuda) doğal dengeyi bozabilirsiniz. Aslında mantık basit, y kromozomu çok fazla sayıda ama daha dayanıksız x ler sayıca az ama daha dayanıklı. Vücudu beslenme ile asidik hale getirip y nin yaşama şansını azaltıp x in yumurtaya ulaşma ihtinalini artırıyor. Alkali beslenince da tam tersi ynin direnme gücünü artırıyor sayıca fazla ve hızlı olduğundan x ten önce yumurtaya ulaşıp döllüyor. Bu diyeti de doktor veriyor ve başarı oranının %80 lerde olduğu belirtilmiş.(zaten diyeti yapmasanız da %50 ihtimal var)
Zaten bundN daha karmaşık bir bilimsel açıklamayı anlayamayacağım için doktor buna bu açıklamayı getirdiyse sorgulamam kabul ederim, bu açıklama benim fen bilgi seviyeme göre yeterli, fazlası beni aşar zaten:)ama genetik mühendisi fln olsaydım daha şüpheli yaklaşabilirdim:) Türk Dr.Kutlugül Yüksel in bu konuda yazısı mevcut😉