Pazartesi günü akşama kadar bebeğim çok fazla kasılıyordu sürekli toplanıyordu ve canımı yakıyordu akşam 19:30 gibi çıktık yola hastaneye gittik nst bağlandı ebe sancım olmadığını söyledi. Bi alttan muayene edelim dedi. Çatala uzandım muayene etti 2 cm açılman var dedi ve hafif kanama olduğunu gördüm yatışını yapıcaz dedi. Tabi bi heyecan bi korku sardı bizi eşimle. Damar yolu açıldı oda ayarlandı eşimi yatış işlemlerni halletti. Odaya geçtim plates topu verdi ebe bol bol squat ve plates yap hareket et dedi tmm dedim elimden geldiğince söylediklerini yaptım. Aradan 1 saat geçti yine çatala çıktım ¾ cm açılman olmuş dedi devam hareketlere dedi nst bağlandı ara ara sancılarım çkmaya başladı hafif hafif. Yine 1 saat geçti yine çıktım bu sefer ⅘ cm açılma dedi bu gece kesin doğar bebeğin rahmin çok esnek kesisiz bile olabilir dedi. Saat 12 oldu yok 1 oldu yok bebeğim gelmiyor o gün sabaha kadar 6/7 defa alttan muayene yaptılar bilen bilir aşırı can yakıyor. Sabah oldu doktorum geldi alttan muayene yaptı bebeğin kafası kanala girmiyor dedi suni sancı verelim dedi sancılar biraz sıklaştı açılmam 6 cm oldu. Bir yandan sancı çekiyorum bir yandan plates squat yürüyüş yapıyorum bir yandan alttan muayenenin ağrısnı çekiyorum. Yok bebeğin kafası kanala girmiyor parmağımızla baktığımızda bebek yukarı doğru kaçıyor diyolar. Bekledik bayağı stres olduk annem yanımda eşim kızım yanımda. Suni sancının gram faydası yok. En son saat 3 e kadar bekleyin demiş doktorum eğer bebeğin kafası kanala girmezse sezeryana alalım demiş ebeye. Bekledik 3 e kadar yine muayene yaptı alttan bebeğin kafası hala mobil hocam dedi tamam geliyorum dedi geldi bide o baktı yine alttan ve bu sefer canım öyle yandıki karnıma bastıra bastıra baktı yok bebek inmiyor sezeryana alalım dedi bebeğin boynuna kordon dolanmış ondan bebeği bırakmıyor olabilir bebeğide senide riske atmak istemiyorumd dedi direk aşağı indirdiler. Ve masaya oturdm belden aşağımı uyuşturdular ilk defa ameliyat masasına yattım çok korktum ve ağlaya ağlaya gittim oraya. Bebeğm doğdu onu odaya çıkardılar beni dikmeye devam ettiler o esnada tansiyonum düştü sanırım gözüm karardı içim daraldı kalbim sıkıştı falan oksijen verdiler yarım saat sonra beni de çıkardılar. Hemen bebeğimi verdiler emzirmeye çalıştırdılar hemşireler. 4 de doğdu 9/10 gibi ayağı kaldırdılar ölüm gibiydi başım döndü midem bulandı. O gün sabaha kadar sürekli yürüdüm ağrı çeke çeke. Öğlende taburcusunuz dediler eve geldik duş aldım bebeğimde bende iyiyiz çok şükür ama ilk doğumum normaldi sezeryan çok zormuş bugün doğalı 5 gün oldu hala yataktan tek başıma kalkamıyorum yürürken iki büklüm yürüyorum. Benimde hikayem böyleydi 3. Çocuk düşünürsem eğer kesinlikle normal doğum düşünüyorum 😅 🥰